torsdag 4 oktober 2012

Midnattsgränden - Rachel Caine

Titel: Midnattsgränden
Författare: Rachel Caine
Serie: Vampyrerna i Morganville #3
Sidor: 314
Recex: Ja

Spoilervarning! Detta är tredje delen i en serie, spoilers från tidigare böcker förekommer.

Claire har bundit sig till Amelie, den mäktigaste vampyren i Morganville, i förhoppning om att det ska ge skydd åt henne och vännerna i Glashuset. Amelie har egna planer och sätter Claire som lärling hos den galne Myrnin, vampyren som bor i Morganvilles mörkaste gränd och som dödat fler människor under de senaste åren än alla de andra vampyrerna tillsammans. Han har mycket att lära Claire – om hon överlever lektionerna.

Först och främst vill jag tacka Styxx Fantasy för recensionsexemplaret!

Midnattsgränden är precis som sina föregångare en snabbläst och mycket spännande bok.
Det bästa med serien är vampyrerna. Det är härligt med lite onda vampyrer för en gångs skull, och jag tycker att författaren gjort ett väldigt bra jobb med dem.

Mitt enda problem med Midnattsgränden är karaktärerna. Ibland är Claire väldigt tuff, men ibland är hon bara dum. Det är en sak att hantera problem när dem dyker upp, och en annan att söka upp dem. Det stör mig att hon inte tänker efter innan hon handlar.
Shane som jag tyckt rätt bra om tidigare, är inte heller nån favorit den här gången. Jag förstår inte varför han ska springa omkring och söka bråk, det är inte sexigt med en kille som bara vill slåss.
I övrigt är det mycket ångest tycker jag, Claire har hemligheter, Eve är extra deppig, Shane är arg på omvärlden och Michael är vampyr. Ångest!
Som vanligt tycker jag dock väldigt mycket om Michael och jag älskade Myrnin, han var ett väldigt intressant tillskott.

Handlingen är jättespännande och händelserik. Flera överraskningar jag inte såg komma, och slutet var riktigt oväntat, och jag är nyfiken på vad som kommer att ske nu.

Trots min klagan på karaktärerna så tycker jag väldigt mycket om Midnattsgränden. Handlingen är superb från första till sista sidan och sidorna vänder sig själva. Jag längtar redan efter nästa bok.

Spoilertankar: 

- En sak jag hela tiden tänkte på var hur dum Claire var när det gällde vampyrernas botemedel. Naturligtvis förstår jag att hon vill rädda Michael, det skulle säkert jag också vilja göra om det gällde någon som stod mig nära, men ibland kanske man måste göra uppoffringar. Visst att det finns ett par snälla vampyrer, men i det stora hela vore det bäst om dem dog ut. Hur kan hon rättfärdiga vad som sker i Morganville för att rädda några enstaka individer? För att människorna ska fortsätta leva som slavar eller bli dödade?

  spoiler slut.

                                                                  7 / 10

1 kommentar:

  1. Tänkte också som dig om spoilerdelen. Är lite störande. Men samtidigt förstår jag henne när hon ändå nu lärt känna ganska många snälla vampyrer.

    SvaraRadera