tisdag 10 juli 2012

Forsaken - Jana Oliver

Titel: Forsaken
Författare: Jana Oliver
Serie: The Demon Trappers #1
Sidor: 422

Riley Blackthorne. Kicking hell's ass one demon at a time..

 Riley has always wanted to be a Demon Trapper like her father, and she's already following in his footsteps as one of the best. But it's tough being the only girl in an all-guy world, especially when three of those guys start making her life more complicated: 

Simon, the angelic apprentice who has heaven on his side; Beck, the tough trapper who thinks he's God's gift, and Ori, the strikingly sexy stranger who keeps turning up to save her ass. 

One thing's for sure - if she doesn't keep her wits about her there'll be hell to pay ...

Året är 2018 och demoner lever mitt ibland oss. Det finns två olika grupper som bekämpar dem, demonjägarna som dödar demonerna och demonfångarna som fångar dem och får dem tillbaka skickade till helvetet. Riley tillhör den senare gruppen och hennes mål är att bli en demonfångare precis som hennes pappa. Hon jobbar som lärling och är den enda kvinnan i en mansdominerad bransch.

Från början tyckte jag väldigt bra om Riley. Hon är viljestark och modig, trots att hon är lite envis och barnslig ibland, har hon har en imponerande styrka. 
Efter halva boken börjar jag dock tröttna lite, bara för att man är ung behöver man inte vara dum. Jag kommer även på mig själv med att bli irriterad över hur Riley pratar (en extrem överanvändning av ordet so, bland annat) och jag börjar undra om hon föddes med ett begränsat ordförråd. Efter att jag läst klart boken så ser jag att Kristin Cast (House of Night) har hjälpt till med språket så att tonåringarna ska låta som just tonåringar. Alla som känner till miss Cast vet ju tyvärr att hon kan få vilken välutvecklad karaktär som helst att låta som en imbecill.

Forsaken berättas i största del ur Rileys perspektiv, men även lite grann ur Becks. 
Beck jobbar med Rileys pappa och av bokens tre killar är det bara honom jag gillar. Han är den enda jag ser en personlighet hos och jag tycker han är lite smårolig.
Simon är lite väl "goody two-shoes" för min smak och jag tycker faktiskt att det är synd att han överlever i slutet(markera för spoiler).
Ori var knappt med så jag har inte så mycket att säga om honom.

Trots att jag klagat en massa på karaktärerna så tycker jag att Forsaken är en bra bok. Världen är fantastiskt spännande och intressant. Det är mycket action i början men sedan tappar den farten och boken blir lite väl lång. Jag har både bok 2 & 3 i bokhyllan och ska genast ta tag i fortsättningen.

                                                              6 / 10


Forsaken är UK's utgåva, den amerikanska versionen heter The Demon Trapper's Daughter.


1 kommentar:

  1. Håller i stort sett med om allt du säger. Till och med den delen om att du har 2:an och 3:an i hyllan och ska läsa dem snart :p

    Tycker att baksidestexten verkligen är missvisande när det gäller Ori... the strikingly sexy stranger who KEEPS TURNING UP to save her ass.... mhm, verkligen många gånger han dyker upp.

    SvaraRadera