söndag 27 augusti 2017

Du känner mig så väl - Nina LaCour & David Levithan

Titel: Du känner mig så väl
Författare: Nina LaCour & David Levithan
Serie: -
Sidor: 237
Recex: Ja

Mark och Kate har gått i samma klass i ett helt år, men har ändå aldrig pratat med varandra – tills de en kväll råkar springa på varandra på stan. Det är Pride-festival och Mark har lämnat tryggheten i den lugna förorten för att bege sig ut i den glittrande stadsnatten. Kate har precis missat chansen att träffa den person som hon på avstånd är förälskad i. Och Mark är samtidigt kär i sin bästa vän Ryan.

Mark och Kate vet ännu inte hur nära de ska komma att stå varandra, hur stark deras vänskap ska bli – en vänskap större än någon annan. Du känner mig så väl är en stormande berättelse om glädje och sorg, om den bittra första kärleken och den stora vänskapen, berättad ur Marks och Kates parallella synvinklar. En bok om att bli vuxen och om den stora, okända framtiden.
 


Först och främst vill jag ge ett stort tack till Modernista för recensionsexemplaret; tack så mycket!

Jag har knappt läst något av David Levithan innan, men Nina LaCour är något av en favorit hos mig. Så givetvis var jag mer än nyfiken på deras samarbete, och jag blev jätteglad när jag fick chansen att läsa och recensera Du känner mig så väl.

Handlingen är väldigt gripande. Vi har två homosexuella ungdomar, Mark och Kate, som båda har kärleksproblem och som hittar varandra som vänner. Och just vänskapsrelationen mellan de båda är det finaste med boken. Visst går vänskapen fort fram, men jag tror starkt på att vissa personer blir man vän med så där på stört. Kärleksrelationerna i den här boken är också centrala och viktiga. Mark och hans "relation" var den som mest grep tag i mig och jag kunde inte låta bli att hoppas på att allt skulle lösa sig för honom i slutet.

När det kommer till karaktärerna var Mark min favorit. Kate hade jag lite problem med, för det kändes som att hon skapade onödiga problem i sitt liv som lika gärna hade kunnat undvikas. Dock var det omöjligt att inte hålla på karaktärerna och hoppas att de skulle få sina lyckliga slut.

Du känner mig så väl utspelar sig under Prideveckan i San Fransisco och den ger ett starkt budskap om acceptans, samtidigt som den lyfter viktiga frågor. Charmig, mysig och gripande. Ett måste att läsa, och jag rekommenderar den varmt.


8 / 10  

6 kommentarer:

 1. Mark är också min favorit, håller med dig angående Kate, hennes problem skapar hon ju själv så jag hade lite svårt att sympatisera med henne.

  Btw, så himla kul att se en uppdatering från dig! Har verkligen saknat dina inlägg <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag håller med om att det var svårt att sympatisera med Kate. Hon gjorde det hela så onödigt svårt hela tiden.

   Tack så mycket! <3

   Radera
 2. Ja, jag tyckte att de använde Katies ångest på ett lite väl bekvämt sätt för att få snurr på handlingen och det gjorde henne lite svår att sympatisera med ibland!

  SvaraRadera
 3. Den låter riktigt bra. :) Kul med två homosexuella karaktärer där det ändå är fokus på vänskap. :) Ska kolla upp tror jag. Gillar David Levithan från förr. Lovers dictionary är sååååå bra :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, det är ju så länge sedan nu så har du läst den? Annars tror jag säkert att det här är en bok för dig. :)

   Radera