torsdag 4 juli 2013

Magin - Maria V. Snyder

Titel: Magin
Författare: Maria V. Snyder
Serie: Study #2
Sidor: 363
Recex: Ja

Spoilervarning! Boken ingår i en serie, spoilers från tidigare böcker förekommer.

Jag är en överlevare.
Man skulle kunna tycka att jag, efter att ha kidnappats som barn, fängslats som tonåring och sedan släppts fri för att arbeta som provsmakare, har uthärdat tillräckligt. Men nej. Upptäckten att jag besitter magisk kraft förmågor som är förbjudna i Ixia har resulterat i en avrättningsorder. Min enda chans är att fly till Sitia, platsen där jag en gång föddes.

Men Sitia känns främmande och jag behandlas som en fiende, till och med av min egen bror. Dessutom kan jag inte kontrollera mina krafter. Jag vill lära mig att behärska min magi men tiden är knapp. En ondsint magiker har trätt fram och jag är utsedd till hans nästa offer.

Kommer mina magiska krafter att rädda mig ... eller bli min död?

Först och främst vill jag tacka Harlequin för recensionsexemplaret; tack så mycket!

Av någon anledning hade jag fått för mig att Magin skulle vara lite småseg och tråkig, men den var precis tvärtom. Spännande, full av action och en massa överraskningar. Helt klart mycket bättre än första boken och jag gillade den verkligen.

Jag älskade att man fick reda på så mycket mer om magin, och att det var på den fokusen låg. Jag gillade att lära känna Sitia, och jag älskade Yelenas kontakt och samtal med hästarna (bland det bästa med boken faktiskt). Dessutom var handlingen såklart superb.

Yelena börjar bli en favoritkaraktär och jag gillar henne så mycket. Hon är smart och rolig, och jag gillar hennes mod och styrka.
Jag gillar Valek mer i denna bok, och jag tycker mycket om deras relation. Yelena och Valek är så perfekta för varandra och romansen är så fin.
Mina favoriter är såklart Ari och Janco, några av de bästa bi-karaktärerna jag läst om. Jag gillade även Yelenas familj (ja, till och med Leif), men var inte så förtjust i Cahil. Är glad att det inte blev något triangeldrama, men jag blev väldigt överraskad hur det slutade.

Magin överraskade mig positivt och jag trodde inte att jag skulle gilla den så mycket. Boken gick fort att läsa och var nästan omöjlig att lägga ifrån sig. Jag har helt klart fastnat för den här serien, och jag längtar så efter nästa bok. Rekommenderas!

8 / 10

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar