måndag 16 juni 2014

Reborn - C.C. Hunter

Titel: Reborn
Författare: C.C. Hunter
Serie: Shadow Falls: After Dark #1
Sidor: 386

For Della Tsang, Shadow Falls isn't just a camp: it's home. As a vampire who's just starting to come into her powers, it's the one place she can finally be herself. But when a new evil threatens everyone she cares about, Della is determined to do everything she can to save them . . . even if it means teaming up with the one boy who can break her heart. In Reborn, return once again to C.C. Hunter's Shadow Falls, a camp where supernatural teens learn to harness their powers and discover the magic of friendship and love.

Shadow Falls serien av C.C. Hunter är en av mina absoluta favoriter, och jag var ganska ledsen när den tog slut förra året. Men så kom nyheten att Della, en av bi-karaktärerna, skulle få en egen spin-off serie, och sedan dess har jag längtat efter den här boken. Reborn var minst lika bra som originalserien dock, och jag absolut älskade den.

Handlingen var alldeles fantastiskt bra, men jag har svårt för att komma på något att säga utan att spoila för mycket, men jag ska försöka få fram något iallfall. Tidigare har man ju fått följa Kylie och hennes spöken, medan här handlar det om Della och hennes dröm att få jobba för FRU (vilket i princip är den övernaturliga världens FBI). Reborn innehåller ett dubbelmord, vänskap, spöken, kärlek, och en förlossning, och den är lika spännande som rolig. Jag avgudar Shadow Falls världen, och alla dess övernaturliga varelser, och jag är så glad att det här är bara början på en ny serie.

Della har alltid varit en av mina favoritkaraktärer, men ärligt talat var jag aningen orolig över att följa henne. Della har inte alltid varit den mest älskvärda personen, och hon kan ha väldiga humörsvängningar. Dock hade jag inte alls behövt att oroa mig, och ju mer jag lärde känna Della, desto mer älskade jag henne. Hon är smart, sarkastisk, och stark, men man får även se hennes mer känsliga sida..något jag var väldigt tacksam över, och jag ser fram emot att följa henne i fortsättningen också.
Självklart så älskar jag alla de gamla karaktärerna också.. Kylie, Miranda, Holiday, Burnett, Perry, Lucas, Derek, och Jenny, och den här boken gör att jag är mer nöjd med hur originalserien slutade. 

Tyvärr så finns det två kärleksintressen i Reborn, och det är bara den ena jag tycker om. Jag gillar Steve, och jag älskar relationen mellan honom och Della. Den är så söt, och jag tycker om att han får henne att öppna upp mer. Jag gillade inte alls den där Chase, och jag blev bara så arg på det som hände i slutet. Markera för Shadow Falls spoilers --> Snälla C.C., gör inte samma misstag och låt den douchiga, lögnaktiga, bad boy killen få tjejen. Nog för att jag gillar Lucas bättre nu, men jag är fortfarande lite besviken. Och Chase är desutom 1000 gånger värre än vad Lucas var, spoiler slut.

Förutom min irritation med en sak i slutet, så var det i övrigt superbra, och jag kan inte vänta med att få se mer av Dellas --> nya krafter, spoiler slut. Jag ser sjukt mycket fram emot uppföljaren, och jag älskade Reborn av hela mitt hjärta. Rekommenderas varmt!

Favoritcitat:

“Burnett let out a low growl and motioned for the agent to leave. Then he glanced back at Miranda. "How were you able to pull this off?"
Miranda shrugged. "I don't know." The girl's green eyes grew a sheen of tears. "They were going to hurt Della and Kylie. I panicked and just did it."
Della found her chest filling up with warmth. Kylie reached over and held Miranda's hand.
"And you did a great job," Kylie said. "I'm so proud of you."
"Me, too," Della added.
"Group hug," Miranda said, holding out her arms.
"No damn hugs!" Burnett snapped. "You can undo it, right?" he asked.
"I'm pretty sure I can."
"Oh, hell!" He raked a hand over his face. "Try to do it. Try really hard. I don't think our jail is set up to house kangaroos.”  


9,5 / 10

2 kommentarer:

  1. Åh låter toppen! Reborn är inplanerad i mitt näsa bokinköp som ska ske snart så det dröjer inte så länge innan den är hemma hos mig med!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den var verkligen toppen! Kul att höra, jag hoppas att du tycker om den! :)

      Radera