fredag 16 augusti 2013

Branded - Abi Ketner & Missy Kalicicki

Titel: Branded
Författare: Abi Ketner & Missy Kalicicki
Serie: Sinners #1
Sidor: 314

Fifty years ago the Commander came into power and murdered all who opposed him. In his warped mind, the seven deadly sins were the downfall of society. He created the Hole where sinners are branded according to their sins and might survive a few years. At best.
Now LUST wraps around my neck like blue fingers strangling me. I’ve been accused of a crime I didn’t commit and now the Hole is my new home.

Darkness. Death. Violence. Pain. 

Now every day is a fight for survival. But I won’t die. I won’t let them win.

The Hole can’t keep me. The Hole can’t break me.
I am more than my brand. I’m a fighter.
My name is Lexi Hamilton, and this is my story.


Så fort jag hörde talas om Branded så ville jag läsa den. Konceptet verkade så lovande och mina förväntningar var riktigt höga. Och jag hade delvis rätt.. Branded har ett oerhört bra koncept, men tyvärr är huvudkaraktären Lexi en av de värsta karaktärer jag någonsin läst om, och hon lyckades med att förstöra hela boken för mig.

Jag älskade världen som författarna byggt upp. Den var så oerhört skrämmande, men samtidigt ett rent nöje att läsa om. Jag gillade även handlingen riktigt mycket, början var fantastisk och boken var både spännande och händelserik. Hade bara karaktärerna fungerat så hade Branded kunnat vara en enastående bok.

Det var länge sedan jag hatade en karaktär så mycket som jag hatade Lexi, och trots Brandeds spännande handling, fick jag tvinga mig själv att fortsätta läsa. Från början var hon ganska tuff, men ju längre in i boken jag kom..desto värre blev det. Lexi svimmade, kräktes, grät, var en stor idiot om vartannat, och hon drev mig till vansinne...jag vet inte när jag var så frustrerad senast. Två exempel på Leixs idioti var när, markera för att läsa spoilers --> 1. Folk har försökt att både våldta och döda Lexi, och hon har flera gånger blivit tillsagd att inte gå någonstans utan sällskap och att absolut inte ta trapporna på sjukhuset. Helt plötsligt fungerar inte hissen och vad gör hon..? Jodå, hon hotar personen hon är med och som försöker hindra henne från att gå in i trapphuset, och tar trapporna. Väl därinne fungerar inte lyset..men istället för att vända om igen fortsätter hon att gå. Lexi blir svårt misshandlad och klarar sig precis från att bli våldtagen.
2. Lexi och Cole inleder ett förhållande, och han är tvungen att åka iväg på ett uppdrag under en vecka. Trots upprepade varningar, och där straffet om de blir påkomna är tortyr och död, så går Lexi omkring som en zombie och klarar knappt av att existera utan honom. Jag skämtar inte ens...
spoiler slut.

Kärleksförhållandet mellan Lexi och Cole kändes som insta-love, trots att de hade tid att lära känna varandra, och jag kände aldrig av kemin eller fann den det minsta trovärdig. Dessutom innehåller Branded kanske den mest avtändande meningen någonsin... "Then he unhooks my bra and I let him ravish me with his mouth." Åh, jag orkar inte...

Nej, Branded var verkligen inte en bok för mig. Min kärlek till både världen och handlingen höjer betyget en aning, men tyvärr så totalförstörde karaktärerna boken för mig och det finns ingen jag skulle rekommendera Branded till.

1 / 10

2 kommentarer:

  1. Oj, då behöver jag alltså inte läsa denna. Har haft den på min TBR-lista sen den kom ut och varit ganska pepp på att läsa den :P

    SvaraRadera
    Svar
    1. I vanliga fall så brukar jag säga att du kanske gillar den även om jag inte gör det, men i Brandeds fall gör jag ett undantag och säger att nej, du behöver inte läsa den. :D

      Radera