måndag 19 augusti 2013

Pivot Point - Kasie West

Titel: Pivot Point
Författare: Kasie West
Serie: Pivot Point #1
Sidor: 343

"A girl with the power to search alternate futures lives out six weeks of two different lives in alternating chapters. Both futures hold the potential for love and loss, and ultimately she is forced to choose which fate she is willing to live thorugh"Ärligt talat så trodde jag aldrig att jag skulle komma att älska Pivot Point så mycket som jag gör, men den var verkligen helt fantastiskt bra. Jag hoppas att min recension kan övertyga åtminstonde några utav er att läsa den.

Jag älskade handlingen och den liknar inget jag läst tidigare. Det var väldigt fascinerande att läsa om Addies parallella liv, och när dem berättades i vartannat kapitel blev det nästan omöjligt att sluta läsa. Jag kan inte bestämma mig för vilket liv jag gillade bäst, och även om jag kanske lutar lite mer åt ett utav dem, så var båda så himla bra, spännande och fulla av känslor. En av de bästa sakerna var att vilket liv hon än valde, så fick hon, markera för spoiler --> genomlida en stor förlust spoiler slut, och slutet var både sjukt bra och krossade mitt hjärta en aning.

Karaktärerna var helt fenomenala och Addie är min nya favorit. Hon var så cynisk och sarkastisk, så väldigt modig och smart, och hon fick mig att skratta högt flera gånger.
Jag älskade båda killarna, markera för spoiler --> men kanske inte den ena framåt slutet, spoiler slut. Duke var helt klart min favorit i början, men Trevor smög sig på och stal mitt hjärta runt mitten av boken.

Det enda negativa jag har att säga är att jag önskar att man fick veta mer om the Compound, vilket var något jag fann väldigt intressant, och jag hoppas på mer information i uppföljaren.

Pivot Point är helt klart en av de bästa böckerna jag läst i år, och det enda jag ångrar är att jag inte plockat upp den tidigare. Oerhört spännande och enastående karaktärer, detta är en bok jag rekommenderar till alla.

Favoritcitat:

“I don't care when people think I'm an antisocial, controlling, bookworm because that's what I am. It's when they interpret me wrong that I have a problem.” 

“Your eyelashes make mine want to commit suicide from shame.”  

“Just promise me something. If this is a Search and you don't pick me, don't pick this path, for whatever reason, promise me you won't Erase me.” 

9,5 / 10

10 kommentarer:

 1. Vill läsa den här boken så mycket just nu!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, du MÅSTE!! Också kan vi prata om den när du är klar..vill så gärna ha nån att diskutera med. ;)

   Radera
 2. Jag har den hemma i bokhyllan, måste nog ta och plocka upp den snart :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det tycker jag definitivt att du ska göra, så sjukt bra! :)

   Radera
 3. Var inte så nyfiken på den här boken förut, men efter att ha läst din recension så åkte den upp en bra bit på min to-read lista :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad bra, och vad glad jag blir! :) Den är verkligen alldeles underbart bra, jag hoppas du läser och tycker om den. :)

   Radera
 4. Har taggat dig i min tag "bokiga bekännelser". Hoppas du ser fram emot den lika mycket som jag ser fram emot dina svar! ^^
  http://swebookobsession.blogspot.se/2013/08/cecilias-bokiga-bekannelser.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för taggen, den ska bli jättekul att göra och självklart ser jag fram emot det. ;) Gillade verkligen dina svar, allra helst det om bokhyllorna. :D

   Radera