onsdag 30 maj 2018

Ett hov av taggar och rosor - Sarah J. Maas

Titel: Ett hov av taggar och rosor 
Författare: Sarah J. Maas
Serie: A Court of Thorns and Roses #1
Sidor: 428
Recex: Ja

När nittonåriga jägarinnan Feyre dödar en varg i skogen dyker det upp en odjursliknande varelse och kräver vedergällning. Feyre tvingas följa med till ett farligt, magiskt rike hon bara trodde fanns i sagorna, och väl där inser hon att varelsen inte är ett djur, utan Tamlin: en av de livsfarliga, odödliga feer som en gång styrde över deras värld.

Feyres känslor för Tamlin övergår så småningom från iskall fientlighet till en blixtrande passion som överskuggar alla varningar och lögner hon hört om hans farliga och vackra värld.


Men när en uråldrig, ondskefull skugga växer till sig över feernas land måste Feyre stoppa den - annars kommer både Tamlin och hans värld att gå under.


Först och främst vill jag ge ett stort tack till Modernista för recensionsexemplaret; tack så mycket!

Jag har redan läst den här boken på engelska och den tillhör en av mina absoluta favoriter. Det är väl inte heller någon direkt nyhet att jag älskar Sarah J. Maas och alla hennes verk. Givetvis ville jag dock läsa Ett hov av taggar och rosor när den kom på svenska också och jag kan börja med att säga att jag tycker att översättningen var ganska så fantastisk. Jag tycker att Maas har utvecklat sitt språk sanslöst i den här serien om jag jämför med Glastronen och jag är glad att se att det mesta tog sitt uttryck i översättningen också.

Handligen är fantastisk. Boken griper tag i mig och håller mig kvar från början till slut. Det är en re-telling av Skönheten och odjuret, men Maas tvist gör att den blir ännu bättre. Ett hov av taggar och rosor gör att det känns som att jag läser en gammal saga och världsuppbyggnaden och språket lämnar mig med en känsla jag inte kan beskriva. Det är svårt att prata om allt när jag redan vet hur serien slutar, men hur enastående Ett hov av taggar och rosor är så vet jag att det blir SÅ mycket bättre i kommande böcker.

Oavsett om du läser på svenska eller engelska så är dock serien ett måste och det här är en bok jag rekommenderar över de flesta andra.


9 / 10

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar