onsdag 13 juni 2012

The Killables - Gemma Malley

Titel: The Killables
Författare: Gemma Malley
Serie: The Killables #1
Sidor: 372

Everyone accepted that people were different physically. But inside? Inside, they were different too. You just had to know how to tell, what to look for. 
Evil has been eradicated. The City has been established. And citizens may only enter after having the 'evil' part of their brain removed. They are labelled on the System according to how 'good' they are. If they show signs of the evil emerging, they are labelled a K ...But no one knows quite what that means. Only that they disappear, never to be seen again...


Världen har blivit söndersliten av alla krig och efter det senaste, det som kallas "the Horrors", har en ny stad byggts upp. En stad där den onda delen hos människor opereras bort. Invånarna är märkta efter hur goda dem är och de alternativ som finns är A, B, C och D. Ibland blir någon K märkt och den personen se aldrig igen. Evie är en B, den näst bästa klassen, men hon oroar sig över att hon fortfarande har det onda kvar inom sig. När en person som Evie håller kär blir K märkt ser dem ingen utväg mer än att fly.

Evie är både tuff och naiv, intelligent och trögfattad. Efter hennes uppväxt och det hon blivit ledd att tro så kan jag förstå hennes agerande, men till sist vill jag bara skrika "Snap out of it, flicka lilla"!
Av de övriga karaktärerna är det bara Lucas jag känner någonting för och vill veta mer om. Jag tycker att Raffy är hetlevrad, kontrollerande och kränkande och jag förstår inte varför Evie är så desperat över hans gillande.


The Killables har en grym historia, det är mycket action och en spännande värld där jag vill veta vad som kommer att hända. Men karaktärerna drar ner boken så mycket och jag orkar knappt engagera mig i dem, det gör mig inget vare sig de lever eller dör. Det är synd för det är en handling jag älskar, men jag klarar inte av dem den handlar om.
Det är första boken i en serie, tyvärr tror jag inte att jag kommer läsa uppföljarna.


                                                                4 / 10

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar