tisdag 5 februari 2013

What She Left Behind - Tracy Bilen

Titel: What She Left Behind
Författare: Tracy Bilen
Serie: -
Sidor: 237

Sara and her mom have a plan to finally escape Sara’s abusive father. But when her mom doesn’t show up as expected, Sara’s terrified. Her father says that she’s on a business trip, but Sara knows he’s lying. Her mom is missing—and her dad had something to do with it.

With each day that passes, Sara’s more on edge. Her friends know that something’s wrong, but she won’t endanger anyone else with her secret. And with her dad growing increasingly violent, Sara must figure out what happened to her mom before it’s too late…for them both.


What She Left Behind är en väldigt skrämmande och obehaglig bok. Även om jag gärna vill fastna i mysteriet om vad som hänt Saras mamma, så är det omöjligt att bortse från att dessa saker faktiskt händer i verkliga livet också.

Jag hade väldigt svårt att förstå mig på Sara, hennes mamma försvinner utan ett spår och alla logiska förklaringar leder till att hon inte lämnat Sara självmant. Ändå fortsätter Sara hela tiden att leva i någon slags förnekelsebubbla. Istället för att leta efter sin mamma så fortsätter hon som vanligt, trots att alla hennes instinkter skriker att någonting är fel. Jag väntar hela tiden på att hon ska odla någon sorts ryggrad, men tyvärr tycker jag aldrig att det händer.
Alltså, jag förstår ju att jag inte har något att säga till om eftersom jag inte upplevt det själv, men jag har oerhört svårt att tro att jag bara skulle lägga mig ner och inte slå tillbaka. Och allra helst när det inte ens var mig själv det gällde, utan någon jag älskar. Nej, mitt största problem med boken är att jag kan inte relatera till Sara det minsta.

När det gäller de övriga karaktärerna så gillade jag Zach mest. Jag älskade bandet han och Sara hade format i deras saknad av Matt. Jag gillade även Alex, Saras kärleksintresse, men jag har lite motstridiga känslor när det gäller deras förhållande. På ett vis så tycker jag att det känns fel att hon har tid att ens skapa en relation när hennes mamma är försvunnen. Men å andra sidan så är hon 16 år gammal, full av hormoner och förtjänar all kärlek hon kan få. Dessutom brukar väl kärleken slå till när man minst anar det?

Trots mina svårigheter med Sara så gillar jag What She Left Behind väldigt mycket. Boken är både skrämmande, spännande och realistisk, och den är absolut värd att läsa.

                                                  6 / 10

3 kommentarer: