fredag 28 juni 2013

Giftet - Maria V. Snyder

Titel: Giftet
Författare: Maria V. Snyder
Serie: Study #1
Sidor: 363
Recex: Ja

Mord, kaos och magi ...

Instängd i mörkret som omsluter mig som en kista har jag inget som distraherar mig från mina minnen – minnena av att döda Reyad. Han förtjänade att dö, men enligt lagen gör även jag det. Här i Ixia är straffet för mord avrättning. Och nu väntar jag på bödeln.

Men samma lag som fördömer mig kan också rädda mig. Ixias provsmakare – som försäkrar att befälhavarens mat inte är förgiftad – har dött. Och enligt lagen ska den fånge som står på tur för avrättning erbjudas jobbet. Det vill säga jag.


Först och främst vill jag tacka Harlequin för recensionsexemplaret; tack så mycket!

Jag har varit nyfiken på den här serien ganska länge, och efter att ha sett flera positiva recensioner så beslöt jag mig för att jag bara måste läsa den. Jag hade turen att få Giftet som recex, och ännu mer tur att hitta en bok jag verkligen gillade.

Giftet var oerhört spännande och jag fastnade i boken redan på första sidan. Det är inte så ofta jag läser episk fantasy och jag har fått för mig att sådana böcker kan vara ganska sega ibland, men Giftet var full av action och det blev aldrig långtråkigt.

Jag tyckte mycket om Yelena, även om jag blev aningen störd över att hon skulle vara så bra på precis allt. Hon var både rolig och tuff, och jag ser fram emot att få fortsätta följa hennes äventyr.
Många verkar gilla Valek, men ärligt talat så fastnade jag inte för honom förrän i slutet., och jag gillar hans mer negativa egenskaper bättre än de positiva. 

Giftet var bättre än vad jag trodde den skulle vara och jag tyckte mycket om den. Som tur är har jag fortsättningen hemma, och jag ser mycket fram emot att läsa den. Rekommenderas!

8 / 10

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar