måndag 24 mars 2014

Dead Silence - Kimberly Derting

Titel: Dead Silence
Författare: Kimberly Derting
Serie: The Body Finder #4
Sidor: 389

Spoilervarning! Boken ingår i en serie, spoilers från tidigare böcker förekommer.  

Violet thought she’d made peace with her unique ability to sense the echoes of the dead and the imprints that cling to their killers…that is until she acquired an imprint of her own. Forced to carry a reminder of the horrible events of her kidnapping, Violet is more determined than ever to lead a normal life. However, the people who run the special investigative team Violet works for have no intention of letting her go.

When someone close to Violet becomes a suspect in a horrific murder, she finds herself pulled into a deadly hunt for a madman with an army of devoted followers. Violet has survived dangerous situations before, but she quickly discovers that protecting those closest to her is far more difficult than protecting herself.
 


Jag älskade The Body Finder när jag först läste den. Handlingen var spännande, jag tyckte om att Violets föräldrar visste vad som pågick, jag gillade hennes kompisar, och jag absolut älskade Jay. Den var annorlunda från andra YA böcker, och jag föll för konceptet. Andra boken var full av relationsproblem, men fortfarande en riktigt bra bok, och jag hoppades på en ny favoritserie. Men tredje boken var så fruktansvärt dålig, att det har tagit mig nästan två år (21 mån) att plocka upp Dead Silence, den sista boken i serien, och trots att jag gillade den för det mesta, så är den långt ifrån vad de första två böckerna var.

Handlingen är lite sisådär, det är för mycket relationstjafs och tvivel för att vara en avslutande bok, och det tar upp för mycket tid från mysteriet. Jag gillar morden och det man får läsa ur mördarens perspektiv, och jag tycker speciellt mycket om att det handlade om, markera för spoilers --> en grupp undomar, spoiler slut. Ett tips är dock att skippa prologen, den förstörde lite för mig och det hade varit mer spännande utan den.

Violet är en ganska okej karaktär, men jag gillade henne mer i början än vad jag gör nu. Min stora favorit är Jay, han har varit en perfekt pojkvän sedan första boken, och det har gjort mig så irriterad att författaren blandade in ett till kärleksintresse.
Jag är inte speciellt förtjust i någon från Violets "team". Speciellt Rafe tycker jag väldigt illa om, och jag gillar inte alls att de tog över platsen för Chelsea, Jules och Claire. Dock fick man se mer av Chelsea igen i den här boken, och det gillade jag.

I det stora hela var Dead Silence en helt okej bok. Ju längre in i den jag kom, desto mer fastnade jag för den och det gör att betyget blir lite högre än vad jag först trodde. Slutet var dock för öppet för min del, och om det hade varit en serie jag älskade så hade det nog gjort mig aningen förbannad. Jag såg dock att Kimberly Derting lämnade det så för att möjligheten till flera böcker, alternativt en bok ur markera för spoilers, Chelseas, spoiler slut, perspektiv skulle kunna skrivas. Personligen så nöjer jag mig här, och jag är fortfarande besviken att inte hela serien höll första bokens klass.

5,5 / 10

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar