fredag 21 mars 2014

Killer Frost - Jennifer Estep

Titel: Killer Frost
Författare: Jennifer Estep
Serie: Mythos Academy #6
Sidor: 336

Spoilervarning! Boken ingår i en serie, spoilers från tidigare böcker förekommer.

I’ve battled the Reapers of Chaos before–and survived. But this time I have a Bad, Bad Feeling it’s going to be a fight to the death … most likely mine.

Yeah, I’ve got my psychometry magic, my talking sword, Vic–and even the most dangerous Spartan on campus at my side, in Logan freaking Quinn, but I’m no match for Loki, the evil Norse god of chaos. I may be Nike’s Champion, but at heart, I’m still just Gwen Frost, that weird Gypsy girl everyone at school loves to gossip about.

Then someone I love is put in more danger than ever before, and something inside me snaps. This time, Loki and his Reapers are going down for good … or I am.


När jag först plockade upp den första boken i den här serien för ca 11 månader sedan, hade jag ingen aning att jag skulle komma att älska den som jag gör. Mythos Academy har varit en fantastisk läsupplevelse för mig (jag har seriöst läst de 4 första böckerna 3ggr på mindre än ett år), och mina förväntningar på Killer Frost har varit enorma. Eftersom serieavslutningarna har varit lite sisådär senaste året, så var jag aningen orolig när jag började läsa. Men Killer Frost hade allt jag någonsin velat ha, och jag kan inte vara mer nöjd.

Eftersom det är sista boken i serien finns det inte så mycket att säga som jag inte sagt innan. Handlingen var helt enastående, och jag älskade allt med den. Karaktärerna är lika fenomenala som vanligt, och Gwen är en stor favorit hos mig. Jag älskar mytologin, jag älskar författarens språk och hur boken är uppbyggd. Jag älskar absolut allt med Killer Frost, och jag älskar det av hela mitt hjärta.

Så till några spoilertankar, vilka måste markeras för att läsas;
- Jag älskade att Gwen stal ljuset och att Nickamedes (och alla de andra) hjälpte henne. Det är precis vad jag också skulle ha gjort, och det var så kul att se att alla hennes vänner var på hennes sida..även om Gwen inte visste det just då.
- Slutstriden var helt enastående, och jag gillade både Vivians och Lokis öden. Något som förvånade mig var dock att Raven var Sigyn, jag har hela tiden trott att hon varit en Gudinna, men inte att hon var just Sigyn.
- Jag är dessutom glad att ingen av de större karaktärerna dog i slutet, även om det kanske är lite lamt att låta alla överleva, så finns det ingen jag stått ut med att skiljas från. Däremot hade jag gärna sett att några fler av de mindre karaktärerna dog..kanske Morgan, Kenzie eller Talia. Eller kanske ändå inte..eftersom jag blev ledsen bara jag skrev det..
spoilers slut.

Killer Frost var verkligen den perfekta serieavslutningen, och jag kunde inte önska mig något mer. Det känns dock lite sorgligt att serien är över, men om jag känner mig själv rätt, så blir det nog en till omläsning ganska så snart. Mythos Academy är numera min favoritserie, efter Harry Potter, och jag älskar den så. Rekommenderas till ALLA!

10 / 10  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar