tisdag 24 mars 2015

Den unga eliten - Marie Lu

Titel: Den unga eliten
Författare: Marie Lu
Serie: Den unga eliten #1
Sidor: 307
Recex: Ja
Omläsning: Ja

Adelina Amouteru överlevde blodfebern. För ett årtionde sedan svepte denna dödliga sjukdom över hennes land. De flesta som smittades dog, och de barn som överlevde blev märkta av sjukdomen på egendomliga sätt. Adelinas svarta hår blev silverfärgat, hennes ögonbryn blonda, och hon har bara ett ärr där hennes vänstra öga en gång satt.

Adelinas pappa tror att hon är en malfetto, en avvikande styggelse som förstör familjens goda namn och står i vägen för deras framgång. Men några av de som överlevt febern sägs ha mystiska och kraftfulla gåvor, och även om deras identiteter förblir hemliga har de kommit att kallas Den unga Eliten.

Teren Santoro är ledare för en organisation vars uppgift det är att leta upp dessa personer och förgöra dem innan de kan förgöra nationen. Enzo Valenziano är medlem i The Dagger Society, en hemlig sekt inom Den unga Eliten som letar upp andra av sin egen sort innan Santoro hittar dem. Men när dessa två konfronteras med Adelina möter de en person med krafter som de aldrig tidigare upplevt..

Adelina har egenskaper som inte hör till den här världen. Hon har ett hämndlystet mörker i sitt hjärta. Och ett begär att utplåna alla som vågar trotsa henne.


Först och främst så vill jag ge ett stort tack till Modernista för recensionsexemplaret; tack så mycket!

Den här boken har jag redan läst och recenserat på engelska, men när Modernista skickade hem ett recex på svenska så kunde jag inte låta bli att läsa om den. Eftersom jag är väldigt inne på allt som har med superkrafter och sånt att göra nu så räknade jag faktiskt med att jag skulle tycka ännu bättre om boken den här gången, och turligt nog hade jag rätt. För med en blandning av X-Men och medeltiden är Den unga eliten en alldeles fantastisk bok som jag absolut älskade.

När jag läste den här boken första gången så gillade jag den verkligen, men något fattades för att den skulle nå en favoritstatus. Men den här gången blev jag förälskad redan från första sidan, och trots att jag visste vad som skulle hända så kunde jag knappt sluta att läsa. Handlingen är verkligen oerhört bra, full av spänning och action. Men precis som jag sa i min förra recension, så är det bästa med boken karaktärerna, och då allra helst Adelina.

Adelina är oerhört fascinerande, och trots att hon är långt ifrån god så kan jag inte låta bli att hålla på henne. När jag dessutom redan visste vad som skulle hända så kunde jag fokusera ännu mer på hennes utveckling, och jag kan knappt vänta på att få se vilken väg hon kommer att gå i nästa bok. 
Jag gillar dessutom bi-karaktärerna mycket, allra helst Raffaele och Enzo. 

Jag vet inte riktigt vad mer jag har att säga, det här är ju ändå den andra recensionen jag skriver om den här boken. Den unga eliten är nog en sådan bok som jag tror bara blir bättre och bättre för var gång man läser den. I allafall så var det så för mig, och den här gången når den utan tvekan upp till en favoritstatus. Jag ser så fram emot uppföljaren, och jag rekommenderar den mer än gärna.


9 / 10

2 kommentarer:

  1. Oj vad annorlunda jag tyckte. Men nästa bok blir förhoppningsvis bra. :-)

    SvaraRadera