lördag 28 mars 2015

En bokbloggares hemliga liv

Jag blev taggad av finaste Cecilia att göra den här En bokbloggares hemliga liv-taggen som
hon översatt till svenska, och som går ut på att besvara frågor om sitt bloggande. Tack så hemskt mycket för taggen! :) <3

1. Hur länge har du bloggat?
Jag har bloggat sedan den 7 Juni 2012, så i snart tre år.

2. Tror du att du kommer sluta blogga om böcker i framtiden?
Jag vet faktiskt inte. Det kan säkert hända att jag i framtiden inte längre kommer att ha tid eller lust av olika anledningar, men som det känns nu så lär det nog dröja innan jag slutar att blogga.

3. Vad är det bästa med att vara en bokbloggare?
Jag måste nog säga gemenskapen i bokbloggsvärlden. Alltså jag vet inga som är så himla trevliga och härliga som er bokbloggare, och jag kommer fortfarande ihåg det varma välkomnandet som jag fick när jag nyss hade startat bloggen. Och det är ju inte helt fel att få hem ett recex lite då och då eller..

4. Vad är det värsta med att vara en bokbloggare?
Ingenting. Jag skulle inte ha fortsatt att blogga eller varit så aktiv som jag är nu om jag inte hade älskat det. Jag har aldrig känt att bloggen har varit ett tvång, och det är jag väldigt glad för.

5. Har du svårt att skriva rubriker till dina inlägg?
Öh, nej. Men mestadels för att mina rubriker antingen är boktitel+författare, book haul,
Top Ten Tuesday eller Waiting on Wednesday. Det skulle helt klart ha varit värre om jag skulle försökt att komma på rubriker själv dock.

6. Finns det någon bokbloggare beundrar du?
Det finns så himla många bokbloggare, och jag beundrar er alla. Jag kollar åtminstonde in runt en 50 bloggar nästan varje dag, och fler med jämna mellanrum. Men det är klart att jag har några favoritbloggar också, och det är Cecilia på Book Obsession, Emma på Emmas Böcker, Frida på Fridas Bokhylla, Anna på Boktycke och Shay på The Story Goes.. och vilka jag beundrar på flera olika vis.

7. Vilken bokbloggare skulle du vilja ha som gästbloggare på din blogg?
Åh, ingen aning faktiskt..

8. Hur ser din rutin ut när du bloggar? T ex vilken tid, klädsel, dryck m.m.
Om jag har läst en bok så måste jag alltid skriva en recension på den innan jag kan påbörja en ny. För det mesta gör jag det framför min dator som står i köket, annars (om jag läser ut boken strax innan jag går och lägger mig) så skriver jag den i anteckningarna på telefonen. Resten av mina inlägg, typ Book Hauls, TTTs och WoWs skriver jag antingen på fredag kväll eller lördag morgon så att allt är klart inför den kommande veckan. Och till det så dricker jag gärna ett glas Pepsi Max, vilket är min favoritdryck här i världen.  

9. Har du svårt för att skriva recensioner?
I regel så nej, det har jag inte. Dock tycker jag att det är lättare att skriva recensioner på böcker som jag inte gillade så där jättemycket. När jag älskar en bok är det svårare att får fram just vad det är som var så bra. Och de gånger när det är riktigt svårt så blir det minirecensioner istället. :)

10. Vad tycker du om bokbloggarvärlden?
Jag säger precis som Cecilia; det är den bästa som finns! <3

11. Vilka taggar du för den här taggen?
(if you have the time and energy to translate it all back to english..since I really don't right now ;))

8 kommentarer:

 1. Kul att du verkade gilla taggen så mycket! Var jättekul att läsa dina svar! :D <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, den var jättekul. Tack för att du taggade mig! <3 :)

   Radera
 2. This one seems like so much fun, thanks for tagging me! I will more than likely do this as soon as I stop being lazy and neglecting to put my posts together. =)

  For me, the hardest reviews to write are 3 stars ones or any that I just kind of like or was indifferent about book wise. Like I can write somewhat coherent reviews of books I love and pretty good ones of books I hate, but anything that falls in the middle is torture!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oh, that's great. I'm looking forward to seeing your answers. :)
   Yeah, I often have a bit of a hard times with the 3 stars one as well. There's just not anything to say about them. :/

   Radera
 3. Åh, tack snälla fina Petra! Och tack för taggen! :) <3

  SvaraRadera
 4. Tack för taggen! Ska svara så fort jag hittar tiden. Måste säga att jag är imponerad över din regelbundenhet av inlägg. Jag hittar aldrig några bra rutiner för mitt bloggande.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad kul, jag ser fram emot dina svar. :) Och tack så mycket, jag gillar lite rutiner och att planera och sånt, så nu har bloggandet blivit lika naturligt som att leva för mig. :)

   Radera