måndag 10 april 2017

Etched in Bone - Anne Bishop

Titel: Etched in Bone
Författare: Anne Bishop
Serie: The Others #5
Sidor: 397

Spoilervarning! Boken ingår i en serie, spoilers från tidigare böcker förekommer. 

After a human uprising was brutally put down by the Elders—a primitive and lethal form of the Others—the few cities left under human control are far-flung. And the people within them now know to fear the no-man’s-land beyond their borders—and the darkness…

As some communities struggle to rebuild, Lakeside Courtyard has emerged relatively unscathed, though Simon Wolfgard, its wolf shifter leader, and blood prophet Meg Corbyn must work with the human pack to maintain the fragile peace. But all their efforts are threatened when Lieutenant Montgomery’s shady brother arrives, looking for a free ride and easy pickings.

With the humans on guard against one of their own, tensions rise, drawing the attention of the Elders, who are curious about the effect such an insignificant predator can have on a pack. But Meg knows the dangers, for she has seen in the cards how it will all end—with her standing beside a grave.
 


Den här serien kom snabbt att bli en av mina absoluta favoriter, och jag har varit så nyfiken på den sista boken om Meg och Simon (det är inte den sista i serien dock, det kommer en ny bok med nya karaktärer nästa år). Förväntningarna var verkligen skyhöga, och det var med stor spänning jag påbörjade läsningen. Vad jag tyckte då? Läs vidare så får ni se...

Det finns egentligen inte så där jättemycket nytt att säga när det kommer till femte boken i en serie. Vad jag kan säga är att jag älskade handlingen här. Jag gillar att den inte var lika rå som i tredje och fjärde boken (även om jag uppskattade det också), utan att historien mer gick tillbaka till Meg igen. Jag gillade särskilt också hur handlingen fokuserar mycket på karaktärerna, och att den visade att människor kan vara de allra största monstren.

Som serieavslutning för dessa karaktärer är jag oerhört nöjd. Visst kanske jag hade velat ha --> lite mer romans mellan Meg & Simon, vi har ju ändå fått vänta i 5 böcker på att det ska hända något. Men ändå, jag tyckte att slutet var så gulligt, det passar in så bra på karaktärerna och deras bakgrund och jag känner mig ändå nöjd med att veta att de kommer att ha sitt HEA. Och jag kräver inget mer än så, faktiskt, spoilers slut.

När det kommer till karaktärerna så älskar jag alla. Utom that Cyrus. Och jag är så glad att ha följt dem den här tiden.

Etched in Bone var verkligen superb. Jag har flirtat med tio poängaren hos de andra böckerna, och gett dem betyget 9-9,5. Men det är det här jag var väntat på, och Etched in Bone är så värd den! Läs, läs nu!


10 / 10 

6 kommentarer:

 1. Wow, a perfect rating?! How awesome! So glad you loved this book this much! :D Thanks for sharing :)

  Brittany @ Brittany's Book Rambles

  SvaraRadera
  Svar
  1. Thanks! <3 This is such an amazing series, have you read it yet? :)

   Radera
 2. Asså... kan bara hålla med om allt! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja..det här var perfektion för mig! ;) <3

   Radera
 3. Måste läsa...älska denna serien!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, det måste du! Jag hoppas att du kommer att tycka lika mycket om den som jag gjorde. :)

   Radera