torsdag 21 juni 2012

The List - Siobhan Vivian

Titel: The List
Författare: Siobhan Vivian
Serie: -
Sidor: 333

An intense look at the rules of high school attraction -- and the price that's paid for them.

It happens every year. A list is posted, and one girl from each grade is chosen as the prettiest, and another is chosen as the ugliest. Nobody knows who makes the list. It almost doesn't matter. The damage is done the minute it goes up.

This is the story of eight girls, freshman to senior, "pretty" and "ugly." And it's also the story of how we see ourselves, and how other people see us, and the tangled connection of the two.


The List är en sådan elak historia att jag nästan ryser. Bara idén med att göra en sådan lista, som att tonåren inte är svåra nog.
Från början trodde jag att det skulle vara jobbigt att följa åtta personer samtidigt men jag tycker att var och en hade sin distinkta personlighet och det var alltid lätt att veta vem som var vem.

Jag fastnar för alla karaktärer (utom möjligtvis en) och jag blir väldigt engagerad och håller på var och en. Mina favoriter är Danielle och Bridget (ful respektive vacker) men det är svårt att förklara varför jag tycker så bra om dem utan att spoila något.
Trots att jag skäms lite över att säga det så skulle jag tyvärr reagera som alla andra när det gäller hur en av karaktärerna bestämmer sig för att agera efter att ha blivit utvald som sin årskurs fulaste  tjej. 
Jag tycker om att boken visar att bara för att man blir vald som vackrast betyder inte det att livet är en dans på rosor. 

The List är en välskriven bok med genomtänkta och trovärdiga karaktärer. Det är en bok som känns äkta och har ett bra budskap. Tror det skulle vara en bra bok för alla att läsa i högstadiet (och senare såklart). Jag rekommenderar den verkligen.

                                                                6 / 10

2 kommentarer:

  1. Åh visste inte att du hade en bokblogg! Har sett att du alltid läser så himla spännande böcker på goodreads och känt mig avundsjuk :p

    Har läst igenom alla dina inlägg nu och älskar din blogg. Alla böcker du har recenserat är jag superintresserad av och det är grymt att du läser så många relativt nysläppta böcker! Som sagt, älskar din blogg!

    SvaraRadera
  2. SV: Så bra! Då ska jag definitivt läsa Shadow Falls-serien och Insurgent snart :)

    SvaraRadera