lördag 19 januari 2013

The Darkest Minds - Alexandra Bracken

Titel: The Darkest Minds
Författare: Alexandra Bracken
Serie: The Darkest Minds #1
Sidor: 488

When Ruby woke up on her tenth birthday, something about her had changed. Something alarming enough to make her parents lock her in the garage and call the police. Something that gets her sent to Thurmond, a brutal government “rehabilitation camp.” She might have survived the mysterious disease that’s killed most of America’s children, but she and the others have emerged with something far worse: frightening abilities they cannot control.

Now sixteen, Ruby is one of the dangerous ones.


Jag har velat läsa The Darkest Minds sedan första gången jag hörde talas om den. Det är en sån där bok som jag bara visste att jag skulle tycka om, och den gjorde mig inte besviken.

Handlingen är helt fantastisk! En sjukdom dödar nästan alla barn, och de som är kvar får olika paranormala krafter och sänds till olika fångläger där de behandlas oerhört illa. När sanningen om Ruby kommer fram måste hon rymma till varje pris.
Jag älskade handlingen, den fängslade mig från första sidan och jag ville inte sluta läsa. Världsuppbyggnaden är fenomenal, den är mörk, skrämmande och den känns äkta, som om den faktiskt skulle kunna hända imorgon. 

Jag gillade Ruby mycket. Jag tycker om hennes styrka som lyser igenom, trots att hon är skräckslagen för sig själv och vad hon kan göra. Ruby utvecklas hela tiden och när boken slutar är hon en utav de starkaste karaktärer jag läst om.
Jag tyckte väldigt mycket om Liam, han var så snäll och smått underbar. Jag älskade att det för en gångs skull var den snälla killen som fick vara kärleksintresset. Jag gillade kemin mellan Ruby & Liam, och det faktum att dem lär känna varandra på djupet innan kärlek uppstår.
Jag älskade Chubs och Zu. Mina favoritkaraktärer redan från början.

Trots att jag tyckte väldigt bra om den, var jag inte helt övertygad om The Darkest Minds skulle bli en ny favoritbok förrän de sista 150 sidorna. Själva slutet var helt oslagbart. Jag älskade det samtidigt som det krossade mitt hjärta.

The Darket Minds är en underbar bok. Världsuppbyggnaden är en utav de bästa jag sett och karaktärsutvecklingen är enastående. Det enda jag önskar är att jag väntat längre med att läsa den, jag vet inte hur jag ska överleva väntan på nästa bok!

Favoritcitat:

“They were never scared of the kids who might die, or the empty spaces they would leave behind. They were afraid of us-the ones who lived.” 

“The Darkest Minds tend to hide behind the most unlikely faces.”  

“Let's carpe the hell out of this diem.” 

                                                   9 / 10

3 kommentarer:

  1. jag vill SÅÅÅÅÅÅ ha den här boken! :D

    SvaraRadera
  2. Håller med de två över mig! Verkar vara en jättebra bok!! :)

    SvaraRadera