torsdag 12 september 2013

Mind Games - Kiersten White

Titel: Mind Games
Författare: Kiersten White
Serie: Mind Games #1
Sidor: 237

Fia was born with flawless instincts. Her first impulse, her gut feeling, is always exactly right. Her sister, Annie, is blind to the world around her—except when her mind is gripped by strange visions of the future.

Trapped in a school that uses girls with extraordinary powers as tools for corporate espionage, Annie and Fia are forced to choose over and over between using their abilities in twisted, unthinkable ways…or risking each other’s lives by refusing to obey.


Jag gillade Kiersten Whites Paranormalcy-trilogin mycket, men var ändå tveksam till att läsa Mind Games. Nu i efterhand så önskar jag att jag plockat upp den tidigare, för Mind Games var en riktig överraskning och jag gillade den oerhört mycket.

Handlingen var väldigt intressant och väldigt spännande. Trots att skolan var så hemsk, så älskade jag den och jag gillar tanken på vad den var från början. Boken berättas ur två perspektiv och hoppar mellan både nu och dåtid, något jag tyckte hjälpte till att göra boken ännu mer spännande och jag verkligen älskade det.

Karaktärerna är fantastiska, och då allra helst Fia. Fia som är så stark, men ändå så trasig. Hon var en oerhört fascinerande karaktär och jag tyckte att hennes berättarröst var utomordentligt gjord.
Jag gillade Annie, men inte på samma sätt som Fia. Annie var lugnet, medan Fia var stormen. Dock beundrade jag offret Annie valde att göra i slutet, och det hjälpte mig att se att hon avgudade sin syster lika mycket som Fia avgudar Annie. 

Jag gillade att det fanns potential till romans, men att det var inte det boken handlade om. Jag gillade båda killarna, James är mer intressant, men jag tror ändå att jag föredrar Adam (markera för spoiler --> dock tror jag att han är till för Annie, spoiler slut).

Det enda jag inte gillade med Mind Games var dess längd. 237 sidor är för kort för en sån här bok, även om den tillhör en serie, och jag ville ha MER. Jag såg att uppföljaren ska vara över 100 sidor längre, och det bådar ju gott.

Om Mind Games varit längre så hade jag nog gett den full poäng, med en spännande handling och enastående karaktär(er), tillhör den numera mina favoriter.

Favoritcitat:

“I start at the beginning, mentally screaming every obscenity I can in alphabetical order. Then I start setting them to the tune of "Row, Row, Row Your Boat” 

“I turn and walk out, knowing exactly how many steps will take me away from that monster. Once again wishing I were Fia, Fia who could have killed him with her bare hands.
Fia who is impossible broken because she can do just that.” 

“In this room I have picked which gun was unloaded out of ten options. And then they pulled the trigger on me. I have picked stocks that went on to skyrocket. I have picked which pencil I would shove into Ms. Robertson’s ear until she kicked me out for thinking about it.” 

8,5 / 10

4 kommentarer:

 1. Jag gillar att man blir stressad när man läser ur Fia's synvinkel, bara det beskriver henne så bra! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det gillade jag med, tycker att Fia är en oerhört välskriven karaktär. :)

   Radera
 2. Jag har inte läst den, men jag blir sugen nu... ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, du måste! Jag rekommenderar den oerhört! :)

   Radera