torsdag 15 januari 2015

Minirecensioner x 2

Titel: Demonprinsessan
Författare: Peter Bergting
Serie: Legenden om Morwhayle #2
Sidor: 315

Spoilervarning! Boken ingår i en serie, spoilers från tidigare böcker förekommer.

Malda har sett framtiden. Morwhayle är lagt i ruiner och hon har en vecka på sig att rädda staden. En vecka för att vinna Arteils förtroende. Han är den enda som hon kan lita på. Men Arteil bär ett demonsvärd vid sin sida, ett svärd som söker en ny mästare.
Och så var det problemet med draken...

Demonprinsessan är snäppet bättre en Häxmästaren i mina ögon, och jag gillar att handlingen blir mörkare och mörkare. Dock tycker jag att det märks att boken är skriven för lite yngre läsare, och jag hade önskat mig mer världsuppbyggnad, regler för magin, och djup i karaktärerna. Men trots det är jag alldeles fast i den här historien, och jag gillar den så. Måste genast fortsätta med nästa bok..

7,5 / 10


Titel: Dödens stad
Författare: Peter Bergting
Serie: Legenden om Morwhayle #3
Sidor: 272

Spoilervarning! Boken ingår i en serie, spoilers från tidigare böcker förekommer. 

En ond magiker har lämnat en värld i spillror efter sig. Staden Morwhayle är en galen magisk labyrint, där bestar och odöda rör sig fritt. En giftig växt brer ut sig allt mer. Arteil och Malda måste göra vad de kan för att hitta  en utväg. Och det är ont om tid. Tillsammans med varulven, bargesten, draken och Arteils stora kärlek Lori reser de tillbaka till Morwhayle. Med sig har de också det magiska demonsvärdet...

Precis som med sina föregångare så var Dödens stad en snabbläst och spännande bok. Jag gillar verkligen handlingen och karaktärerna, allra helst Arteil har växt mycket i mina ögon. Och även om jag kan tycka att slutet var lite för enkelt, så tycker jag ändå att författaren gjorde ett bra jobb med att knyta ihop alla trådar. En mycket bra fantasyserie, som jag gärna rekommenderar, och personligen så ser jag fram att läsa mer av Peter Bergting i framtiden.

7,5 / 10

2 kommentarer:

  1. Kanske skulle ge mig på den här serien. Del ett står i bokhyllan och väntar... Låter lovande iaf!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ah, jag tyckte att den var riktigt bra. Hoppas du gillar den om/när du läser den. :)

      Radera