söndag 18 januari 2015

The Reader Problems Tag

Jag vet inte riktigt var den här taggen kommer från ursprungligen, men jag blev taggad av
världens bästa Nobody från The Story Goes..., Thanks for the tag, sweetie! Och det är alltså frågor om min läsning som gäller..

 
1. You have 20K books in your TBR. How in the world do you decide what to read next?
Det beror för det mesta på vad jag är på för humör och vad jag känner för. Ibland tillbringar jag timmar med att välja bok, ibland vet jag redan vad jag ska välja nästa gång innan jag har läst ut den bok jag håller på med för tillfället. Men som sagt, för det mesta så hänger det på vilket humör jag är på..

2. You're halfway through a book and you're just not loving it. Do you quit or are you committed?
Det händer ytterst, ytterst sällan att jag inte avslutar en bok, så jag kämpar mig nog igenom den. Mycket för att jag inte riktigt tycker att jag kan räkna en bok som läst om jag inte avslutat hela.


3. The end of the year is coming, and you're so close but so far away from your Goodreads reading challenge? Do you try to catch up and how?
Under de år som jag gjort GR reading challenge så har jag faktiskt varit klar med mitt mål i god tid. Jag sätter ett mål jag är säker på att klara av, men om det vore så att jag inte skulle hinna så skulle jag hellre sänka mitt mål än att misslyckas med utmaningen.

4. The covers of the series you love do not match. How do you cope?
Åh, det här är väl det värsta? Det värsta! Jag blir på tok för upprörd för vad som är hälsosamt, och när man ändrade omslaget på Shades of Earth av Beth Revis så var jag faktiskt så arg att jag skrev ett elakt mail till förläggarna. Jag fick dock inget svar, men ändå.. 


5. Everyone and their mothers love a book you really don't like. Who do you bond with over shared feelings?
Jag vet inte. Jag klagar nog kanske till min syster under förutsättningen att hon inte läst boken än. Annars har jag ingen aning..

6. You're reading a book and you are about to start crying in public. How do you deal with it?
Jag undviker faktiskt att läsa böcker som jag tror kan få mig att gråta offentligt. Exempelvis All the Bright Places som jag fick hem i tisdags har jag valt att vänta med att läsa tills det blev helg. Så jag är ledig och slipper gråta på bussen.


7. A sequel of a book you love just came out, but you've forgotten a lot from the prior novel. Will you re-read the book? Skip to the sequel? Try to find a synopsis in Goodreads? Cry in frustration?!
Det beror helt på.. Jag gillar ju att läsa om böcker så är det en favoritbok så gör jag nog det. Om jag inte känner för en omläsning så kollar jag antingen in Recaptains eller läser igenom spoilerrecensioner på Goodreads. Men oftast så kommer jag faktiskt ihåg så pass mycket att det inte brukar vara något problem, och har jag glömt något så brukar det komma tillbaka när jag väl börjar på uppföljaren.

8. You do not want anyone borrowing your books. How do you politely tell people nope when they ask?
Det här är egentligen inte ett problem för mig. Jag är helt okej med att låna ut böcker så länge folk är försiktiga och lämnar tillbaka dem inom en rimlig tid. Däremot så lånar jag aldrig ut själva skyddsomslaget på böckerna utan det behåller jag hemma.


9. Reading ADD. You've picked up and put down 5 books in the last month. How do you get over your reading slump?
Jag gör något annat. Kollar på filmer eller TV-serier. Är jag riktigt sugen på att läsa så läser jag om en gammal favoritserie i hopp om att den ska få mig intresserad av något nytt. Förr eller senare så kommer ju läslusten tillbaka igen, så jag brukar inte oroa mig särskilt.

10. There are so many books coming out that you're dying to read! How many books do you buy?
Åh. Inte vet jag. För många, enligt vissa. Så jag klarar mig, tycker jag själv. ;)


11. After you've bought the new books you can't wait to get to, how long do they sit in your shelf before you get to them?
Det beror helt på..Vissa läser jag så fort jag får dem, andra inom en vecka eller två. Jag har böcker jag köpte för flera år sedan som fortfarnade står olästa.. Men mitt mål är att försöka läsa dem så snart jag får dem, även om det inte alltid fungerar..

Jag är rätt säker på att det var den här taggen som gick runt lite på några svenska bokbloggar runt jul(?), men jag kommer inte ihåg vilka som gjorde den eller inte. Därför taggar jag alla som känner för det, och lämna gärna en länk om ni gör den så att jag får se era svar. :)

6 kommentarer:

 1. Det var verkligen en intressant tag! Att byta omslag mitt i en serie är så hemskt, förstår inte hur de kan göra så! Kul att du la in passande gif:s! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte jag heller, det är bland det värsta jag vet. :/ Haha, tack. :)

   Radera
 2. Aww, thanks for the best Nobody comment, that's so nice!

  That's awesome, you actually emailed a publisher over a cover change? Brilliant! Also, glad to know I'm not the only one that can take hours to decide on what to read next, it's an important decision after all. ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Well, you're welcome! :)
   Haha, yes I did. I might've been crazy angry, so I just couldn't help myself. It would've been more fun if they replied though. :) Haha, it really is. :)

   Radera
 3. kunde inte låta bli att svara. kul frågor, bra att tänka till lite ibland.
  vad roligt att du till och med mailade förläggaren. Jag är hopplöst obrydd om omslag som skiljer sig åt. Visst är det snyggt om de är samma men jag bryr mig egentligen inte, bara de är fina:)
  Mina svar finns här: http://kattugglan.blogspot.se/2015/01/the-reader-problems-tag.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, vad skönt. Jag skulle också vilja slippa bry mig om matchande omslag..allra helst eftersom det är mer regel än undantag att omslagen ändras nu för tiden. Kul att du ville göra taggen, och jag har självklart redan kollat in dina svar. :)

   Radera