fredag 1 juni 2018

Hasselskogen - Melissa Albert

Titel: Hasselskogen
Författare: Melissa Albert
Serie: The Hazel Wood #1
Sidor: 312
Recex: Ja

Sjuttonåriga Alice och hennes mamma har alltid flackat runt, ständigt förföljda av otur och diverse problem. Men när Alice mormor, en tillbakadragen författare, dör ensam i sitt stora hus Hasselskogen blir tillvaron bara ännu värre för Alice - för nu blir hennes mamma plötsligt bortrövad av en figur från Bortom, den grymma och övernaturliga värld där mormoderns otäcka sagor utspelar sig. Alice enda ledtråd är ett meddelande på en lapp som mormorn efterlämnat, en lapp med orden: »Håll dig borta från Hasselskogen«.

Alice, som alltid försökt undvika sin mormors hysteriska fans, har plötsligt inget annat val än att slå sig ihop med sin klasskompis Ellery Finch, en kille som älskar »Bortom«-sagorna och gärna vill hjälpa till.

För att få tillbaka sin mamma måste Alice först ta sig till Hasselskogen och sedan hela vägen in i mormorns mörka sagor - och där kommer hon kanske att få förklaringen till varför hennes eget liv blivit så besvärligt.


Först och främst vill jag ge ett stort tack till Modernista för recensionsexemplaret; tack så mycket!

Hasselskogen var en bok jag sedan länge varit oerhört nyfiken på och jag såg verkligen fram emot att få läsa den. Mina förväntningar var skyhöga, och med några undantag så tycker jag ändå att boken levde upp till de flesta utav dessa.

Handlingen var så himla mysig, samtidigt som den var rå och obehaglig. Jag gillade verkligen blandningen av saga och skräck. Det bästa var dock de berättelser från Hinsidan som då och då fick vara med och jag hade nog helst vilja ha en bok med bara dessa berättelser (vilket jag har förstått också ska komma om ett par år). Någonstans i mitten tappade boken lite av sin glans, vilket gjorde mig lite besviken. Men i slutet hade den återfunnit den och i det stora hela så tyckte jag väldigt mycket om den här boken.

Karaktärerna var spännande. Jag var väldigt förtjust i Alice och jag fann hennes mamma att vara riktigt fascinerande. Ellery Finch började bra, men sedan tappade jag intresset för honom. Vilket förmodligen var varför jag var så nöjd med slutet, även om det innehöll element som i vanliga fall brukar störa mig.

Hasselskogen var en charmig läsupplevelse med spännande sago- och skräckelement som förhöjde njutningen. Jag hade önskat att mittpartiet varit mer trollbindande, men det var ändå en bok jag tyckte väldigt mycket om och där jag ser fram emot fortsättningen.


8 / 10

1 kommentar:

  1. Jaa den var så braa! Gillade kombinationen av klassiska sagor och modernt. Fick även massa Coraline-vibbar av berättelserna från Hinsidan. "Andra Alice". :D

    SvaraRadera