tisdag 5 juni 2018

Minirecensioner x 2

Titel: Our Own Private Universe
Författare: Robin Talley
Serie: -
Sidor: 373

Fifteen-year-old Aki Simon has a theory.
And it’s mostly about sex.

No, it isn’t that kind of theory. Aki already knows she’s bisexual–-even if, until now, it’s mostly been in the hypothetical sense.

Aki’s theory is that she’s only got one shot at living an interesting life–-and that means she’s got to stop sitting around and thinking so much. It’s time for her to actually do something. Or at least try.

So when Aki and her friend Lori set off on a trip to a small Mexican town for the summer, and Aki meets Christa–-slightly-older, far-more-experienced–-it seems her theory is prime for the testing.

But something tells her its not going to be that easy…

Our Own Private Universe är den tredje boken av Robin Talley som jag läst, och precis som med de andra två så tyckte jag mycket om den.

Handlingen var medryckande, och jag älskade att följa Akis resa. Trots att det blev på tok för mycket drama där ett tag (men det är samtidigt lätt att ha överseende, allra helst när jag tänker på att huvudkaraktären faktiskt bara är 15 år gammal), så var jag ändå klistrad  vid sidorna. Stort plus också för att boken tar upp saker som säkert sex mellan två tjejer, och för alla de olika politiska frågorna som diskuterades.

Our Own Private Universe är en fin historia om den första kärleken och om att hitta sig själv. Jag gillade handlingen, jag gillade karaktärerna och jag fällde till och med en och annan tår i slutet. Rekommenderas gärna.


8 / 10  

Titel: Så skapades filmen: Fantastiska vidunder och vart man hittar dem
Författare: Dermot Power & Stuart Craig
Serie: -
Sidor: 264

I Så skapades filmen: Fantastiska vidunder och var man hittar dem får du följa med på en magisk resa i en helt ny värld. I den här boken - officiellt licensierad av Warner Bros. Consumer Products, möter vi de begåvade konstnärer, scenografer och formgivare som tillsammans har skapat alla oförglömliga karaktärer, platser och varelser som förekommer i filmen. Teamet leds av Oscars-belönade Stuart Craig och steg för steg får du följa hela designprocessen: från de första förberedelserna till själva filminspelningen på Leavesden Studios ett äventyr minst lika kittlande som det huvudpersonen Newt Scamander upplever i filmen!

Boken är sprängfylld av konceptskisser, målningar, storyboards och ritningar, och innehåller också unika intervjuer med Stuart Craig och de andra i teamet en visuell njutning för alla som redan älskar J.K. Rowlings berättelser, och för den som besöker den magiska världen för första gången.


När den här boken kom in på jobbet så lånade jag genast hem den. Jag älskade filmen, precis som så många andra, och jag tyckte det verkade intressant att få se mer av hur den skapades.

Själva boken är väldigt intressant och illustrationerna är fantastiska. Dock hade jag ändå önskat mig lite mer text, men rent visuellt är den en riktigt hit. Det krävs dock att man har sett (och gillat) filmen, annars får man inte ut så mycket. Men en bra bok, absolut.

6 / 10

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar