söndag 8 september 2013

Petras Bokiga Bekännelser

Jag har blivit taggad av Cecilia & Maddie att göra den här taggen, tack så mycket! <3

Det är Cecilia själv som kommit på den, och det går till så här:
 Själva meningen med "bokiga bekännelser" är att varje person som gör den ska tänka efter vad som har hänt i sitt liv och sedan berättade om de största sakerna som är relaterade till böcker och läsning. Det kan vara allt mellan himmel och jord, man sätter gränserna själv för vad man vill dela med sig av - glöm bara inte att namnge inlägget som "'ditt namn' bokiga bekännerlse". När man väl har "bekänt" så ska man tagga vidare 5 stycken andra bloggare, och sedan meddela dessa personer att de har blivit utvalda! Svårare än så är det inte.

1. Twilight ledde mig till YA
Efter att ha sett den första Twilight filmen så ville jag veta mer om böckerna och började googla dem. Detta ledde mig till mitt första möte med YA bokbloggar och det enorma utbud av böcker som finns. Själv var jag fast bland deckare och om jag aldrig sett Twilight, hade jag nog aldrig börjat läsa YA.


2. Motsatt läsutveckling
Jag är lite rädd att jag läser i motsatt riktning.. När jag var runt 11-12 år var jag besatt av Danielle Steel och Grottbjörnens folk. Som 13-14åring så läste jag i princip bara Stephen King & Dean R. Koontz. Runt 15-18 läste jag bara chick lit, och Marian Keyes var min stora favorit. Från 19-20 och framåt läste jag nästan bara deckare, och sedan 2011 har jag nästan bara läst YA-böcker. Om jag någon gång framöver blir väldigt besatt av MG-böcker överväger jag att börja oroa mig...

3. Drömde om en man som läste..
När jag var liten så var jag övertygad att den dag jag gifte mig skulle det vara med en man som läste lika mycket som mig. Det bästa jag visste var när jag fick ligga mellan mamma och Janne (min pappa i alla avseenden utom det biologiska) i deras säng, och vi alla tre läste varsin bok. Precis så ville jag också ha det, så döm av min förvåning när jag gifte mig med någon som typ hatar att läsa.. 


4. Jag gillar inte klassiker
Jag kan inte komma på att jag har läst en riktig klassiker och tyckt om den. Jag hatade böckerna man fick läsa i skolan, och bara man nämner ordet klassiker så känner jag för att sova. Tyvärr är jag även övertygad att jag missar en hel del bra läsning på grund av detta, men jag kan bara inte.


5. Tycker inte om svenska böcker
En annan sak jag inte gillar är svenska böcker/filmer/tv-serier etc. Alltså böcker som utspelar sig i Sverige och av svenska författare. Det är något som gör att jag inte kan ta dem seriöst, och den enda bok jag faktiskt tycker om av en svensk författare är Vingklippt ängel av Berny Pålsson, vilken är självbiografisk och därför inte riktigt räknas till det jag menar.

6. Harry Potter and the Deathly Hallows
Pia nämnde att hon köade i 9 timmar inför sista HP boken. Det gjorde inte jag. Jag låg och sov, medan min man (dåvarande sambo) köade utanför affären (dock var det inga riktiga köer här där jag bor, så snarare åkte han in till affären strax före kl 12 och kom hem igen ett tag efter) och kom hem med boken till mig. Varför jag sov? Så att jag skulle orka läsa hela natten såklart..


7. Mer än 100 olästa böcker..
Just nu har jag 113 olästa böcker hemma. Om jag ska vara ärlig har jag ännu fler, men eftersom det är böcker jag inte kommer att läsa inom den närmaste framtiden (typ böcker jag sparar till mitt framtida bibliotek <3), så räknar jag inte med dem. Så rättare sagt..jag har 113 olästa YA böcker hemma. Det känns som att jag borde skämmas lite, men..


Nu vet jag inte riktigt vilka som blivit taggade eller inte..så jag taggar ALLA som inte gjort den och som vill göra den! Länka gärna era svar om ni gör den! :)

2 kommentarer:

  1. Va mysiga bekännelser =)

    Måste erkänna att jag är urusel på att läsa dessa typer av inlägg men är glad att jag läste ditt!

    Ps lyckades också hitta en grabb som inte gillar att läsa :P

    SvaraRadera