måndag 16 september 2013

The Weight of Souls - Bryony Pearce

Titel: The Weight of Souls
Författare: Bryony Pearce
Serie: -
Sidor: 344

Sixteen year old Taylor Oh is cursed: if she is touched by the ghost of a murder victim then they pass a mark beneath her skin. She has three weeks to find their murderer and pass the mark to them - letting justice take place and sending them into the Darkness. And if she doesn't make it in time? The Darkness will come for her... 

When Justin Hargreaves – one of the most popular boys at school and Taylor’s worst enemy – is murdered, life gets a whole lot worse for her. Justin denies that he was ever killed, so Taylor has to solve the mystery before she can lay him to rest. This leads her to the terrifying V Society, and a game of Truth or Dare that has gone very wrong.  

Från första stunden jag hörde talas om The Weight of Souls så visste jag att jag bara måste läsa den. Nu, i efterhand, är jag bara så glad..för det här är helt klart en ny favoritbok!

Jag fastnade direkt för handlingen och jag fullkomligt älskade den. Egyptiska förbannelser, spöken och hemliga sällskap..kan det bli bättre? Redan på första sidan grep boken tag i mig, och jag kunde inte läsa snabbt nog. The Weight of Souls är väldigt spännande och, vid sina tillfällen, oerhört kuslig. Det var dock inte bara spänningen som fick mig att älska handlingen, utan något jag verkligen fastnade för var att Taylor är ganska mobbad i boken. Det är oerhört välskrivet och verkligt, och jag led verkligen med Taylor, samtidigt som jag avgudade hennes styrka, vilket leder mig till...

..karaktärerna! Jag avgudade Taylor. Hon är stark, modig och oerhört älskvärd. Taylors liv är inte det lättaste, men hon ger aldrig upp och hon viker aldrig ner sig. Precis sådana egenskaper jag beundrar hos en karaktär.
Jag är förvånad att jag kom att tycka om Justin så mycket, det trodde jag absolut inte i början (då jag nästintill avskydde honom). Jag gillar hans utveckling och jag förstår honom faktiskt. Jag gillar relationen mellan honom och Taylor, den är gullig och ett stort plus för att det inte är insta-love.
När det kommer till bi-karaktärerna är jag väldigt imponerad över hur komplexa och välskrivna alla är, trots att jag avskyr hälften utav dem. Jag gillar Hannah och Taylors pappa, jag är osäker på vad jag tycker om Pete, och jag absolut älskar att hata Tamsin och James.

Jag är väldigt nöjd med slutet, och även om det helt klart lämnas tillräckligt öppet för en uppföljare (och hoppas kan man ju), så känner jag mig tillräckligt hoppfull för Taylors framtid.

Trots mina höga förväntningar så trodde jag inte att jag skulle älska den här boken så mycket. Både handlingen och karaktärerna var alldeles fantastiska, och Bryony Pearce är definitivt en författare att hålla koll på. Jag är glad att ha även hennes debutbok hemma, och den kommer inte att ligga oläst alltför länge. Till sist så vill jag bara säga att jag tycker att alla ska ge The Weight of Souls en chans!

Favoritcitat:

"Dead men take me to the nicest places."

9 / 106 kommentarer:

 1. Låter som en bok man ska läsa alltså :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag rekommenderar den oerhört. Hoppas du läser och tycker om den! :)

   Radera
 2. Spännande! Hade inte hört talas om den innan, men nu hamnar den på min TBR :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad kul! Jag hoppas du läser och gillar den! :)

   Radera
 3. Åh, den låter bra! Åker genast upp på mina att-läsa lista :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, vad kul! Jag hoppas du läser och tycker om den! :)

   Radera