fredag 29 mars 2013

Greta and the Goblin King - Chloe Jacobs

Titel: Greta and the Goblin King
Författare: Chloe Jacobs
Serie: Mylena Chronicles #1
Sidor: 279

While trying to save her brother from a witch’s fire four years ago, Greta was thrown in herself, falling through a portal to Mylena, a dangerous world where humans are the enemy and every ogre, ghoul, and goblin has a dark side that comes out with the eclipse.

To survive, Greta has hidden her humanity and taken the job of bounty hunter—and she’s good at what she does. So good, she’s caught the attention of Mylena’s young goblin king, the darkly enticing Isaac, who invades her dreams and underJmines her will to escape.

But Greta’s not the only one looking to get out of Mylena. An ancient evil knows she’s the key to opening the portal, and with the next eclipse mere days away, every bloodthirsty creature in the realm is after her—including Isaac. If Greta fails, she and the lost boys of Mylena will die. If she succeeds, no world will be safe from what follows her back...


Greta and the Goblin King var lite av en chansning från min sida, jag hade ingen aning vad jag skulle förvänta mig och jag visste nästan ingenting om handlingen. Som tur är så tyckte jag mycket om handlingen, älskade världen och både gillade och ogillade karaktärerna.

Boken har en sagolik och något skrämmande känsla över sig. Jag fastnade fort för handlingen och den var väldigt lättläst. Oerhört fantasifull och väldigt spännande.

Greta är riktigt bad-ass. Hon har varit i Mylena i 4 år, och för att överleva måste hon dölja att hon är en människa. Hon jobbar som en Bounty Hunter, vilket jag tycker är stentufft, och är en väldigt duktig sådan. Jag gillar Gretas styrka och att hon inte förlorat sin mänsklighet. Ibland är hon aningen tjurskallig och impulsiv, men jag gillar henne ändå.
Jag gillade Wyatt och "The Lost Boys", det var när dem kom som jag verkligen fastnade i boken. Det påminde mig rätt mycket om Peter Pan och jag tycker att The Lost Boys tog fram det bästa i Greta.
Mitt problem i boken är Isaac, the Goblin King. Jag fastnade verkligen inte för honom. Jag tycker att han var oerhört creepy och possessiv (i brist på svenska ord). Jag gillar inte att han hela tiden lurar henne eller blir arg för att hon inte gör som han säger. Och seriöst, what's up with the "You're mine", "You're mine" hela tiden? Nej, det blir för mycket och för obehagligt, och jag har väldigt svårt att förstå deras förhållande.
Jag håller på Wyatt, även om det är underförstått att Greta och Isaac hör ihop.

Jag älskar, älskar världen, Mylena, som boken utspelar sig i. En värld där det alltid är vinter och som har två stycken månar. Den är väldigt detaljerad och varelserna som finns där är både välbeskrivna och fascinerande. Det är en värld jag gärna skulle besöka, förutsatt att jag kunde ta mig hem igen.

Greta and the Goblin King är en riktigt bra bok, men tyvärr så drar Isaac ner betyget. Jag hade så himla svårt för honom och han irriterade mig varenda gång han var med. Det är en väldigt spännande bok, och jag kommer utan tvekan att läsa fortsättningen.

6,5 / 10

1 kommentar:

  1. Sv: Ja, har hört mycket bra saker om alla de böckerna så håller tummarna för att jag också gillar dom :)

    SvaraRadera