torsdag 21 november 2013

Horde - Ann Aguirre

Titel: Horde
Författare: Ann Aguirre
Serie: Razorland #3
Sidor: 418

Spoilervarning! Boken ingår i en serie, spoilers från tidigare böcker förekommer.

Salvation is surrounded, monsters at the gates, and this time, they're not going away. When Deuce, Fade, Stalker and Tegan set out, the odds are against them. But the odds have been stacked against Deuce from the moment she was born. She might not be a Huntress anymore, but she doesn't run. With her knives in hand and her companions at her side, she will not falter, whether fighting for her life or Fade's love.

Ahead, the battle of a lifetime awaits. Freaks are everywhere, attacking settlements, setting up scouts, perimeters, and patrols. There hasn't been a war like this in centuries, and humans have forgotten how to stand and fight. Unless Deuce can lead them.

This time, however, more than the fate of a single enclave or outpost hangs in the balance. This time, Deuce carries the banner for the survival of all humanity.


Tidigare i år så läste jag de två första delarna i Razorland trilogin och jag gillade dem mycket. Faktiskt så pass mycket att Horde blev en av de böcker jag sett mest fram emot under 2013. Om den levde upp till förväntningarna? Absolut!

Det här är en serie som bara blivit bättre och bättre, och Horde är helt klart min favorit. I första boken, Enclave, störde jag mig lite på att den var så pass kort (bara 259 sidor), och något jag var mest glad över var att Horde är på över 400 sidor. Det känns som en alldeles lagom längd för en sån här bok och jag har inte velat varit utan en enda sida. Handlingen var självklart alldeles fantastiskt bra, och jag imponeras av hur författaren får allt att verka så trovärdigt. Krig är aldrig trevligt, och Ann Aguirre gör ett utomordentligt jobb med att beskriva det. Horde är full av spänning, action, sorg och hopp..och jag absolut älskade den.

Karaktärerna är fantastiska. Deuce är en av mina favoriter någonsin, och hon blir bara bättre och bättre för varje bok. Fade, som jag var så trött på i slutet av Outpost, bättrar sig hela tiden och återigen så tycker jag om honom. Jag gillar gamla favoriter, som Tegan och Momma Oaks, lika mycket som nya favoriter, Morrow, Gavin, Spence och Tully mfl. Men min största favorit i Horde är Stalker. Han har genomgått en sådan enorm utveckling sedan jag först träffade honom, och han är nog den jag kommer sakna mest..

Så till några spoilertankar som bara bör läsas om du har läst Horde, och som måste markeras för att läsas:

- Jag blev väldigt glad att man fick återse Thimble och Stone, och jag gillade återföreningen mycket. Jag fick nästan tårar i ögonen när Deuce hörde Stone ropa på henne.
- Det var så ledsamt att Stalker dog, men jag tyckte att det var väldigt bra gjort och jag gillade att han dog för att rädda Tegan. 
- Jag älskade att man gick ihop med the Uroch, och det hade inte varit trovärdigt om männsikorna vunnit själva. Dessutom tycker jag att det var en väldigt intressant och trovärdig utveckling av viruset osv.
spoilers slut.

Horde var faktiskt bättre än vad jag förväntat mig, och den har ett av de bästa serieavsluten jag någonsin läst om. Det finns inte en enda sak jag velat ändra på, och jag kan bara hoppas på att det inte dröjer alltför länge på en framtida omläsning. 

Favoritcitat:

“With my partner beside me, I fear nothing, not even death.” 

“Sometimes it felt as if all happiness came at a price. You could never, ever, have perfection. Life gave you beauty so you could bear the pain.” 

9 / 10

2 kommentarer:

  1. Jaha nu är mina förväntningar ännu högre ^^ :) Måste bara ta och läsa ut The Darkest Minds och sen Nyckeln innan jag får kasta mig över denna.. Men snart så :D Är peppad!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh, jag hoppas den lever upp till dina förväntningar, och jag ser väldigt fram emot din recension. :)

      Radera