fredag 8 november 2013

The Eye of Minds - James Dashner

Titel: The Eye of Minds
Författare: James Dashner
Serie: The Mortality Doctrine #1
Sidor: 308

For Michael and the other gamers, the VirtNet can make your wildest fantasies become real. And the more hacking skills you have, the more fun. Who wants to play by the rules anyway?

 But some rules were made for a reason. One gamer has been taking people hostage inside the VirtNet with horrific consequences.
  
The government needs Michael to track down the rogue gamer, but the risk is enormous and the line between game and reality could be blurred forever . . .

Det här är en bok jag längtat väldigt efter. Jag älskar James Dashners The Maze Runner serien, så naturligtvis var jag väldigt nyfiken på hans nya serie. The Eye of Minds var inte riktigt lika bra som The Maze Runner böckerna, men det är helt klart en mycket lovande början till en ny och fantastiskt spännande serie.

Handlingen är bokens allra starkaste sida, och den var både så spännande och så smart. Det är svårt att beskriva något utan att spoila, så jag tänker nöja mig med att säga att James Dashner är, sina vana trogen, en absolut mästare på plot twister och cliffhangerkapitel. 

Jag gillade karaktärerna, även om de kanske inte var så speciella. Av Michael, Sarah och Bryson så är nog Sarah den jag gillar mest, medan Michael är den som är mest intressant. Jag gillar dessutom att karaktärerna är väldigt smarta, precis som i The Maze Runner.

The Eye of Minds var en mycket spännande bok, och den var full av action. Slutet var absolut mindblowing och James Dashner bevisar återigen vilket geni han är. En perfekt början på en ny serie, och där jag kan tänka mig att uppföljarna till och med kommer att vara ännu bättre. Rekommenderas!


8 / 10

2 kommentarer:

 1. Läste ut den väldigt nyligen och tyckte också att den var superspännande. Hade dock väääääldigt svårt att komma in i början då jag ifrågasatte trovärdigheten med programmeringen/hackingen. Men i slutet när man bara läste för läsningens skull blev den väldigt bra. Var dock inte så överraskad av slutet men däremot så tyckte jag att en del grejer var konstiga. Haha, så himla svårt att förklara när man vill hålla kommentaren spoilerfri :p

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag, som inte kan speciellt mycket alls om programmering/hacking, fastnade direkt i boken och tyckte att den var väldigt spännande. Och jag blev jättechockad över slutet, så jag är ruskigt imponerad över att du inte blev det. ;D
   Önskar dock att mina förväntningar hade varit lite lägre, det gör mig lite besviken att boken inte kunde leva upp till dem.. :/

   Radera