måndag 4 november 2013

Unbreakable - Kami Garcia

Titel: Unbreakable
Författare: Kami Garcia
Serie: The Legion #1
Sidor: 305

When Kennedy Waters finds her mother dead, her world begins to unravel. She doesn't know that paranormal forces in a much darker world are the ones pulling the strings. Not until identical twins Jared and Lukas Lockhart break into Kennedy's room and destroy a dangerous spirit sent to kill her. The brothers reveal that her mother was part of an ancient secret society responsible for protecting the world from a vengeful demon -- a society whose five members were all murdered on the same night.

Now Kennedy has to take her mother's place in the Legion if she wants to uncover the truth and stay alive. Along with new Legion members Priest and Alara, the teens race to find the only weapon that might be able to destroy the demon -- battling the deadly spirits he controls every step of the way.


Jag är lite tveksam till om jag skulle ha plockat upp Unbreakable om det inte vore för att det är självaste Kami Garcia som skrivit den. Men eftersom jag älskar The Caster Chronicles (Garcias samarbete med Margaret Stohl), så var jag bara tvungen att ge Unbreakable en chans, och så här i efterhand är jag väldigt glad över det, för jag absolut älskade den här boken.

Första gången jag hörde talas om vad den här boken skulle handla om kände jag mig inte alls intresserad av att läsa den. Nej, snarare var jag ganska besviken att en författare jag gillar skulle skriva en sådan "tråkig" bok. Jag har faktiskt ingen aning varför jag kände så, och efter att ha läst ett kapitel så försvann min tvekan på en gång, och jag var helt fast. Unbreakable påminner ganska mycket om tv-serien Supernatural, så det är kanske inte konstigt att jag älskar den. Men en handling full av spöken och demoner, är Unbreakable lika spännande som skrämmande, och jag njöt av varenda sida.

Karaktärerna är en härlig grupp, som kompletterar varandra väldigt bra. Huvudkaraktären Kennedy var väldigt lätt att tycka om, modig, smart, och helt klart min favorit.
Jag gillade både Jared och Lukas, men föredrog Jared. Egentligen kan jag tycka att det känns lite löjligt med två tvillingbröder i triangeldramat, men eftersom det varken tog speciellt stor plats, eller höll i sig särskilt länge, så kan jag gärna ha överseende med det.
Även Priest och Alara var väldigt charmiga och badass, och jag gillade dem mycket.

Jag tycker helt klart att Kami Garcia lyckades bättre med sitt soloprojekt, än om jag jämför med Margaret Stohls Icons (dock är det riktigt roligt att båda innehåller en karaktär som heter Lukas). Unbreakable var en perfekt blandning av spänning, humor och kusligheter, och jag kan knappt vänta på att få läsa fortsättningen. Rekommenderas varmt.


8,5 / 10

2 kommentarer:

  1. Bara för du säger att den påminner om Supernatural MÅSTE jag läsa den nu. :P

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha..förstå min reaktion när två snygga killar kommer in och skjuter ett spöke med salt. Totalt oslagbart. ;)

      Radera