torsdag 28 november 2013

The Iron Traitor - Julie Kagawa

Titel: The Iron Traitor
Författare: Julie Kagawa
Serie: The Iron Fey: Call of the Forgotten #2
Sidor: 342

Spoilervarning! Boken ingår i en serie, spoilers från tidigare böcker, så väl som från serien The Iron Fey, förekommer.

In the real world, when you vanish into thin air for a week, people tend to notice.

After his unexpected journey into the lands of the fey, Ethan Chase just wants to get back to normal. Well, as normal as you can be when you see faeries every day of your life. Suddenly the former loner with the bad reputation has someone to try for; his girlfriend, Kenzie. Never mind that he's forbidden to see her again.

But when your name is Ethan Chase and your sister is one of the most powerful faeries in the Nevernever, normal simply isn't to be. For Ethan's nephew, Keirran, is missing, and may be on the verge of doing something unthinkable in the name of saving his own love. Something that will fracture the human and faery worlds forever, and give rise to the dangerous fey known as the Forgotten. As Ethan's and Keirran's fates entwine and Keirran slips further into darkness, Ethan's next choice may decide the fate of them all.


Jag har älskat Julie Kagawa sedan mitt första möte med The Iron King, och The Iron Fey är en av mina favoritserier. Tyvärr tycker jag inte att den här spin-off serien kan mäta sig med originalet, men The Iron Traitor är ändå en riktigt bra bok, och som jag tyckte väldigt mycket om.

The Nevernever är en av mina absoluta favoritvärldar, och det är alltid lika underbart att få återvända dit. Handlingen börjar vävas ihop ordentligt med den i The Iron Prophecy, och boken var väldigt spännande. Precis som med första boken i serien så är mina favoritscener dem då Meghan, Ash, Puck och Grimalkin gör sina gästspel. Jag älskar den första generationen så himla mycket, och det gör det svårt att släppa taget om dem, och att fokusera på de nya karaktärerna som jag tyvärr inte fastnar speciellt mycket för.

Jag gillar Ethan betydligt bättre i den här boken dock, han försöker att komma ur sitt skal och gör sitt bästa för att inte hålla världen på en armlängdsavstånd. Han är inte alls lika negativ som i The Lost Prince, och den Ethan jag möter idag är den jag trodde att han skulle växa upp till att bli. Det är dock inte så att han gjort någon helomvändning, utan det är snarare tal om en mycket välskriven och trovärdig karaktärsutveckling.
Kenzie är helt okej, även om hennes konstanta användande av frasen 'tough guy' gör mig smått vansinnig. Kenzie är en intressant karaktär, men jag tycker aldrig riktigt att jag får lära känna henne.
Jag var inte alls speciellt förtjust i Keirran i den här boken, och jag är väldigt besviken på honom och hans agerande.

Slutet var fantastiskt spännande, och jag är väldigt förtjust i cliffhangern (fast jag är rätt säker på vad som kommer hända). Julie Kagawa är en fenomenal författare, och jag älskar både världen och handlingen. Tyvärr fastnar jag inte riktigt för karaktärerna, men jag ser ändå oerhört mycket fram emot nästa bok. 

8 / 10

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar