torsdag 5 december 2013

Crown of Midnight - Sarah J. Maas

Titel: Crown of Midnight
Författare: Sarah J. Maas
Serie: Throne of Glass #2
Sidor: 418

Spoilervarning! Boken ingår i en serie, spoilers från tidigare böcker förekommer.

After a year of hard labor in the Salt Mines of Endovier, eighteen-year-old assassin Celaena Sardothien has won the king's contest to become the new royal assassin. Yet Celaena is far from loyal to the crown – a secret she hides from even her most intimate confidantes.

Keeping up the deadly charade—while pretending to do the king's bidding—will test her in frightening new ways, especially when she's given a task that could jeopardize everything she's come to care for. And there are far more dangerous forces gathering on the horizon -- forces that threaten to destroy her entire world, and will surely force Celaena to make a choice.

Where do the assassin’s loyalties lie, and who is she most willing to fight for?


Första boken i den här serien, Throne of Glass, var en av de bästa böcker jag läste förra året, men trots att jag fick hem Crown of Midnight strax efter dess release, så har jag inte kommit mig för att läsa den förrän nu. Och i efterhand så ångrar jag bara att jag inte plockade upp den tidigare..för även om den inte var riktigt lika bra som Throne of Glass, så är det ändå den bästa fantasybok jag läst i år.

Första delen av boken var ganska långsam, men inte alls så att det störde mig. Nej, snarare så trivdes jag med att få ta det lugnt och knyta an till både världen och karaktärerna igen. Att återvända till Celaenas värld var lite som att komma hem, och jag påmindes genast om varför jag älskade den första boken så himla mycket. Andra halvan var betydligt mer actionfylld och spännande, och jag var väldigt förtjust i handlingen. Dock så har jag svårt att bestämma vilken del av boken jag gillade mest, men det som räknas är väl ändå att jag älskade varenda sida?!

Celaena är fruktansvärt badass. Hon är modig, stark, känslig, arrogant och smart.. hon har allt, men utan att gå till överdrift, och hon är helt klart en av mina absoluta favoritkaraktärer.
Jag älskar både Chaol och Dorian, och jag gillar de många sidor man får upptäcka hos båda. Trots att jag gillade kärlekstriangeln i första boken, är jag ändå nöjd att den nu är bortplockad och i mina ögon är det ju självklart att Celaena och Chaol hör ihop.

Så till några spoilertankar, vilka måste markeras för att läsas;
- Jag blev oerhört förvånad när Nehemia dog. Hade verkligen inte förväntat mig det, och var tvungen att lägga ifrån mig boken och samla mig lite för att jag blev så chockad.
- Jag älskade scenen när Celaena räddade Chaol och kom inhoppandes genom fönstret, samt den då Kungen avrättade den där sångerskan (fick seriöst rysningar för att det kändes så obehagligt).
- Trots att hade jag hade mina misstankar blev jag ändå ganska förvånad över att Celaena är en Fae. Och jag är ännu mer imponerad att hon visade sig vara Terrasens Drottning..det hade jag aldrig listat ut..   
spoiler slut.

Slutet var oerhört spännande och det var så många saker som avslöjades. Jag är sjukt imponerad över vissa saker och hur jag inte hade någon som helst aning. Crown of Midnight är en fenomenal uppföljare och jag kan knappt vänta på att se vart Sarah J. Maas tar oss i nästa bok.

Favoritcitat:

“I don't think you realize who you're dealing with."
The man clicked his tongue, "If you were that good, you would be more than just Captain of the Guard."
Chaol let out a low, breathy laugh. "I wasn't talking about me."
"She's just one girl."
Though his guts were twisting at the thought of her in this place, with these people, though he was considering every possible way to get himself and Celaena out of here alive, he gave the man a grin. "Then you're in for a big surprise.” 


“Why are you crying?"
"Because," she whispered, her voice shaking, "you remind me of what the world ought to be. What the world can be.” 


“Who said anything about shame?" She gestured down to her naked body, even though it was covered by the blanket. "Honestly, I'm surprised you're not strutting about, boasting to everyone. I certainly would be if I'd tumbled me.
"Does your love for yourself know no bounds?"
"Absolutely none.” 


10 / 10

6 kommentarer:

 1. Vill läsa den här boken så himla mycket!! Längtar!! :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ah, den var SÅ bra! Jag hoppas du gillar den!! :)

   Radera
 2. Har set denne serien få så mange bra omtaler, har virkleig lyst til å lese dem. Har du lest novellene som har handling før den første boken begynner også? Venninnen min sa hun leste de og syntes de var bedre en første boken, så er litt skeptisk på hvor jeg skal begynne. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har faktiskt inte läst novellerna än, tänkte vänta och köpa dem när de släpps i tryck nästa år. Men jag har också hört att de ska vara väldigt bra, så jag ser mycket fram emot att läsa dem. :) Det spelar nog ingen roll vad du börjar med, men jag tycker helt klart att du ska ge serien en chans. Hoppas du gillar den!! :)

   Radera
 3. Gillar med den här serien, sååå himla bra!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ah, visst är den bra?! Och efter allt man fick reda på i denna, så längtar jag supermycket till nästa bok. :)

   Radera