fredag 6 december 2013

The Testing - Joelle Charbonneau

Titel: The Testing
Författare: Joelle Charbonneau
Serie: The Testing #1
Sidor: 382

Sixteen-year-old Cia Vale is honoured to be chosen for The Testing – a series of exams set by the United Commonwealth that selects the brightest young adults to become leaders of their war- stricken world. But when candidates start disappearing and Cia witnesses unimaginable horrors done in the United Commonwealth’s name it becomes clear that these are no ordinary exams, and Cia is forced to realise the truth: this is no longer about winning, but surviving.

The Testing var något av ett impulsköp, och som så många andra böcker har den blivit liggandes oläst i bokhyllan alltför länge. Trots att den inte är något större mästerverk, var dock The Testing en snabbläst och spännande dystopi som jag faktiskt gillade mer än jag trodde.

De första 100 sidorna var ganska långsamma, men från det att själva The Testing började så blev boken snabbt spännande och jag fastnade totalt. Jag var speciellt förtjust i det andra och fjärde testet, även om det fjärde testet påminde lite om The Hunger Games. Något som dock störde mig var att jag tycker att det gick på tok för lätt att hitta mat och vatten under det fjärde testet, och dessutom tycker jag att Cias pappa hade kunnat varna henne innan hon blev utvald. Fast då hade det förstås inte blivit någon bok.. Hur som helst, jag gillade handlingen ganska mycket, även om det inte är något jag kommer att komma ihåg i det långa loppet.

Cia var en ganska okej karaktär. Jag förstår ju att det är "the best and brightest" som blir utvalda, men ibland kunde jag tycka att hon var lite för duktig på allt. Jag gillar dock att det ingick lite intelligens i testerna, och hon var säkerligen smartare än vad jag skulle varit ibland. 
Jag gillade både Tomas och Will i början, men båda två sjunk i mina ögon framåt slutet. Allra helst, markera för spoiler -->Will. Var inte beredd på att han skulle vara sån. Och vad i hela fridens namn hände med Zandri? Var det Tomas som dödade henne heller? spoiler slut.

I det stora hela så gillade jag The Testing. Det är långt ifrån en fantastisk bok, men absolut ett nöje för stunden och jag är helt klart tillräckligt intresserad för att vilja läsa fortsättningen.


6 / 10

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar