måndag 16 december 2013

The Fiery Heart - Richelle Mead

Titel: The Fiery Heart
Författare: Richelle Mead
Serie: Bloodlines #4
Sidor: 420

Spoilervarning! Boken ingår i en serie, spoilers från tidigare böcker förekommer.

In The Indigo Spell, Sydney was torn between the Alchemist way of life and what her heart and gut were telling her to do. And in one breathtaking moment that Richelle Mead fans will never forget, she made a decision that shocked even her. . . .

But the struggle isn't over for Sydney. As she navigates the aftermath of her life-changing decision, she still finds herself pulled in too many directions at once. Her sister Zoe has arrived, and while Sydney longs to grow closer to her, there's still so much she must keep secret. Working with Marcus has changed the way she views the Alchemists, and Sydney must tread a careful path as she harnesses her profound magical ability to undermine the way of life she was raised to defend. Consumed by passion and vengeance, Sydney struggles to keep her secret life under wraps as the threat of exposure—and re-education—looms larger than ever.


Bloodlines är verkligen en av mina favoritserier, och med The Fiery Heart visar Richelle Mead återigen varför. Den här boken var så fenomenalt bra, och jag absolut älskade varenda sida.

The Fiery Heart är helt klart Sydney och Adrians bok, och den är full av underbara Sydrian moments. Det är så många feels, och större delen av tiden sitter jag med ett stor leende på läpparna. Att man dessutom får följa även Adrians perspektiv gjorde boken ÄNNU bättre, och jag älskade det! Även i övrigt var handlingen väldigt bra, och jag gillar verkligen framstegen som gjordes med tatueringarna, samt att många av mina frågor börjar bli någorlunda besvarade. Det är inte alls samma action som i VA, men det blir ändå aldrig tråkigt och sidorna nästan vänder sig själva. En superb handling, helt enkelt.

Som vanligt så har jag nästan bara bra saker att säga om karaktärerna. Sydneys utveckling är alldeles fenomenal, och hon blir bara bättre och bättre för varje bok. 
Jag har älskat Adrian sedan mitt första möte med honom, och även han utvecklas bara mer och mer. Jag älskar att man får se en annan sida hos Adrian, och jag kan för nuvarande inte komma på ett par som passar så bra tillsammans som Sydrian, och jag bara älskar dem tillsammans.
Resten av karaktärerna är även dem stora favoriter, framförallt Eddie och Jill. Jag gillar Trey och Neil, och till och med Angeline har växt enormt i mina ögon.
Den enda jag inte gillar är Zoe, redan från första gången man mötte henne i Bloodlines har jag avskytt henne..och hon blir inte direkt bättre i The Fiery Heart.
Ett stort plus dessutom till återseendet av Rose, Dimitri, Lissa, Christian, Sonya och Abe, jag blir alltid lika glad när mina gamla favoriter får vara med.

Så till slutet..alltså sedan jag först hörde talas om, markera för spoiler --> Re-education, spoiler slut, så har jag förstått att vi varit på väg dit. Och, spoiler --> trots att mitt hjärta krossas lite för karaktärerna, spoiler slut, så ser jag ändå fram emot att få veta vad som egentligen pågår där.

The Fiery Heart var precis lika bra som jag förväntat mig..en suberb handling, fenomenala karaktärer och så mycket feels(!!). Slutet gör dessutom att jag knappt kan vänta till nästa bok, och det här (precis som VA) är en serie jag gärna rekommenderar.

Favoritcitat:

“Relax, having kids is years away. But can you imagine? Your brains, my charm, our collective good looks... then add in the usual physical abilities dhampirs get. 
It's really not even fair to everyone else.” 

“What's up?" Christian asked. "Need some hairstyling tips?"
"Tips you stole from me? No thanks. But I hear you've got a really good bacon meatloaf recipe."
It was worth it then and there to see his complete and total surprise.
"Since when do you cook?" he finally managed to stammer.
"Oh, you know. I'm a Renaissance man. I do it all. Send it if you've got it, and I'll give it a try. I'll let you know if I make any improvements."
His smirk returned. "Are you trying to impress a girl?"
"With cooking?" I pointed at my face. "This is all it takes, Ozera.” 


9 / 10

6 kommentarer:

 1. Jag håller verkligen med dig om allt du skriver, boken var så himla bra! Och Sydney och Adrian är bara bäst, så många fina stunder de hade! :) Jag trodde också att det som hände skulle hända, men jag ser också fram emot att se vad som ska hända. Kan inte vänta tills Silver Shadows kommer ut!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror Sydney och Adrian kan vara mitt favoritpar just nu..de är bara så perfekta tillsammans. Och jag älskar det som hände i slutet, och jag hoppas att Rose kommer och hjälper till i nästa bok..det skulle vara så superbra. :)

   Radera
  2. De är mina favoriter med! :) Ja, hoppas att Rose kommer och reder ut situationen, det vore så kul. Sydney är ju lite samma sits som hon var i i VA, fast det känns nästan som att det är värre för Sydney.

   Radera
  3. Ja, visst gör det? Jag älskade dock det lilla man fick se, och jag gillar att Sydney är så jäkla tuff. :) Dock känns det lite som att Rose är den enda badass nog att hjälpa dem nu. :)

   Radera
  4. Jag älskar Sydneys karaktärsutveckling. Hon är så himla annorlunda nu mot vad hon var i Bloodlines, så himla cool! Och hennes kommentar där i slutet till hennes pappa var ju bara så klockren! :) Ja, det känns lite som att Rose är den enda som skulle kunna hjälpa till, men jag hoppas att Adrian får en snilleblixt och löser allt! :)

   Radera
  5. Ja, jag är väldigt imponerad av hennes utveckling. Och att den känns så trovärdig dessutom är ett stort plus. Haha, oja..jag har verkligen väntat på att hon skulle sätta upp sig lite mot sin pappa. Så bra. :) Det skulle vara kul om Adrian fixar det, han behöver få lite mer självförtroende också, tycker jag. Men jag är samtidigt lite oroligt att han ska göra något dumt..vet inte vad dock, det är bara en känsla jag har. :)

   Radera