fredag 28 november 2014

Beware the Wild - Natalie C. Parker

Titel: Beware the Wild
Författare: Natalie C. Parker
Serie: -
Sidor: 329

It's an oppressively hot and sticky morning in June when Sterling and her brother, Phin, have an argument that compels him to run into the town swamp -- the one that strikes fear in all the residents of Sticks, Louisiana. Phin doesn't return. Instead, a girl named Lenora May climbs out, and now Sterling is the only person in Sticks who remembers her brother ever existed.

Sterling needs to figure out what the swamp's done with her beloved brother and how Lenora May is connected to his disappearance -- and loner boy Heath Durham might be the only one who can help her. 


Beware the Wild är en bok jag längtat efter att få läsa, och mina förväntningar var därför ganska höga. Tyvärr tycker jag inte riktigt att boken uppfyller dessa, men det var ändå en bok som jag gillade.

Handlingen är ganska spännande, och jag gillar mysteriet med själva träsket. Det blev lite tråkigt emellanåt dock, och jag önskar att man lagt ännu mer tid på att utforska träsket och allt som hade med det att göra. Atmosfären är både härlig och kuslig, och jag som nyss kollat på första säsongen av TV-serien Träskjägarna hade inte särskilt svårt att se småstaden och träsket framför mig. Jag gillar dessutom författarens språk mycket och tycker att det passar väldigt bra till själva boken.

Karaktärerna var alla helt okej, men inga jag kommer att minnas i det långa loppet. Jag gillar Sterling mer och mer ju längre in i boken vi kommer, och jag tycker om hennes utveckling. Heath är gullig, och ett utmärkt kärleksintresse. Ett stort plus till romansen, som både fick tid på sig att utvecklas och lät bli att ta över hela handlingen. I övrigt så var min favoritkaraktär Candy, och det är svårt att tro att en karaktär med det namnet skulle vara så tuff.

Beware the Wild är en bra bok. Jag gillar handlingen, jag gillar själva världen, och jag gillar karaktärerna. Men det är ändå något som saknas för att den ska vara en riktigt bra bok, och jag kan inte sätta fingret på vad det är. Jag ser dock fram emot att få läsa mer av Parker, och jag tycker helt klart att Beware the Wild är en bok värd att läsa.


6,5 / 10

2 kommentarer: