lördag 13 februari 2016

Vem som helst utom Ivy Pocket - Caleb Krisp

Titel: Vem som helst utom Ivy Pocket
Författare: Caleb Krisp
Serie: Ivy Pocket #1
Sidor: 397
Recex: Ja

Ivy Pocket är en vandrande katastrof, som gång på gång väcker ilska och frustration hos de snobbiga aristrokrater hon arbetar för.
Men bilden vår hjältinna har av sig själv är en helt annan. Ivy är övertygad om att hon är allmänt underbar, fullkomligt charmerande och extremt begåvad.

När Ivy hamnar i Paris, ensam och utfattig, har hon ingen aning om hur hon ska ta sig tillbaka till England. Då blandar sig ödet i och Ivy kallas till en döende hertiginnas sjuksäng. Hon får där i uppdrag att leverera ett magnifikt diamanthalsband (som möjligen har en förbannelse vilande över sig) till Matilda Butterfield på hennes tolvårsdag. Från det ögonblicket och framåt kastas Ivy Pocket in i ett häpnadsväckande äventyr fullt av skurkar, galenskap och missförstånd.
 


Först och främst så vill jag ge ett stort tack till Modernista för recensionsexemplaret; tack så mycket!

Jag fick först upp ögonen för Vem som helst utom Ivy Pocket när jag såg den i Modernistas vårkatalog. Och sedan hade jag turen att få den som recex, och jag måste säga att den överträffade alla mina förväntningar.

Handligen var så charmig, och så rolig. Det var länge sedan jag skrattade så här mycket till en bok. Själva mysteriet var spännande, och bilderna i boken var helt fantastiska. Det här är helt klart en av de snyggaste böckerna i min bokhylla.

Ivy Pocket är dessutom en av de härligaste karaktärerna jag någonsin stött på, och jag kunde inte låta bli att älska henne. Hennes höga tankar om sig själv och förolämpande attityd emot alla andra var alldeles enastående gjort, och hon fick mig att skratta högt på var och varannan sida.

Vem som helst utom Ivy Pocket är en av de roligaste och mest charmiga böcker jag läst. Huvudkaraktären är makalöst intressant, och personligen så hoppas jag på att inte behöva vänta alltför länge på nästa bok. Rekommenderas varmt. 


8,5 / 10 

2 kommentarer:

  1. Åh bra inlägg! jag ska köpa denhär boken direkt! Den låter helt underbar! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den VAR helt underbar också. Hoppas du kommer att tycka om den. :)

      Radera