torsdag 7 april 2016

Det svarta hjärtat - Holly Black

Titel: Det svarta hjärtat
Författare: Holly Black
Serie: Berörarna #3
Sidor: 300

Spoilervarning! Boken ingår i en serie, spoilers från tidigare böcker förekommer.  

Gränserna mellan rätt och fel blir alltmer otydliga. FBI har fått Cassel att spionera på sin egen bror, nu vill de att han oskadliggör en annan man. Om han vållar skada med sin berörarförmåga i statens tjänst, vilken är då skillnaden mellan goda människor och onda? Är alla ute efter att utnyttja honom? Tiden rinner ut, i takt med Cassels egen magi, list och tålamod. Det finns varken enkla svar eller någon han kan lita på. Han har snart bara ett kort till att spela ut kärleken. 

Jag kommer ihåg att jag var riktigt imponerad första gången jag läste Den vita katten. Det var så många twister jag inte alls såg komma. Tydligen var jag inte riktigt lika förtjust i Den röda handsken, men i mitt minne nu i efterhand så tyckte jag mycket om båda. Det förvånar mig därför att det dröjt så länge för mig att läsa den här avslutande delen. Som tur var så tyckte jag dock väldigt mycket om Det svarta hjärtat, och jag är glad att äntligen ha avslutat serien.

Handlingen var väldigt spännande, och även här finns en hel del plot twists. Vilket jag älskar. En del av de såg jag komma och andra inte, men jag är definitivt väldigt imponerad av Holly Blacks fantasi. Dessutom är jag oerhört förtjust i den här världen av magiker och maffian. Som en avslutande del är jag mer än nöjd, och även om jag funderar lite över hur livet för karaktärerna kommer att bli i framtiden, så tycker jag mycket om slutet, samt finner det väldigt passande.

Karaktärerna vet jag att jag inte har varit sådär jätteintresserad av i tidigare böcker, men här gillar jag faktiskt alla. Särskilt Cassel. Jag gillar hans humor, och hans smarthet. Även Lila växer i mina ögon, och både Sam och Daneca är charmiga bi-karaktärer. Jag gillar till och med Barron en liten, liten aning.

Det svarta hjärtat var en riktigt bra bok, och jag kommer att sakna den här världen. Jag ångrar att jag inte läst den tidigare, men samtidigt så tror jag att jag kanske uppskattade den mer i och med all väntan. Det är iallafall en väldigt spännande serie, och en som jag gärna rekommenderar.


8 / 10 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar