måndag 20 januari 2014

The Hallowed Ones - Laura Bickle

Titel: The Hallowed Ones
Författare: Laura Bickle
Serie: The Hallowed Ones #1
Sidor: 311

Spoilervarning! Mindre spoilers kan förekomma för dig som föredrar att inte veta något om handlingen. Läs på egen risk. ;) 

Katie is on the verge of her Rumspringa, the time in Amish life when teenagers can get a taste of the real world. But the real world comes to her in this dystopian tale with a philosophical bent. Rumors of massive unrest on the “Outside” abound. Something murderous is out there. Amish elders make a rule: No one goes outside, and no outsiders come in. But when Katie finds a gravely injured young man, she can’t leave him to die. She smuggles him into her family’s barn—at what cost to her community?

När jag först hörde talas om The Hallowed Ones ville jag inte alls läsa den, men ju mer positivt jag hört om boken, desto nyfiknare har jag blivit, och nu i efterhand är jag oerhört glad att jag gav denna bok en chans.

The Hallowed Ones är oerhört skrämmande, även om jag tyckte att premissen lät lite löjlig när jag fört hörde talas om den. Men Amish + Vampyrer är helt klart = sant. Katie lever i ett Amish samhälle och hon längtar efter att få ge sig ut på Rumspringa, vilket är när Amish tonåringar får prova på att leva i våran värld. Men innan hon hinner ge sig ut så hör de rykten om att allt inte står rätt till, och man stänger alla grindar in till samhället, ingen får komma in och ingen får komma ut. 
Jag fastnade i den här boken redan på första sidan, och den släppte aldrig taget. Det är väldigt intressant att läsa om Katies liv som Amish, och det hjälpte verkligen till att bygga upp ett skrämmande scenario där dem inte har någon kontakt med omvärlden, eller har någon aning om vad det är som händer. Isolationen som förekommer, samt vampyrer av det riktigt hemska slaget, gör att världen i The Hallowed Ones blir en av de läskigaste jag någonsin läst om, och jag satt som på nålar under hela läsningen.

Jag gillade verkligen Katie. Hon var nyfiken, modig och självständig. Det var intressant att höra hennes tankar kring deras religion, och jag gillade att hon kunde tänka för sig själv och inte bara litade blint på andra. 
Alex var en helt okej karaktär, ganska gullig, men jag hade dock gärna viljat lära känna honom bättre. Jag gillade Elijah väldigt mycket i början, men ju längre in i boken jag kom, desto mer började jag att tycka illa om honom, och nu i slutet mer eller mindre avskydde jag honom.

Slutet var riktigt bra, även om jag förstod ganska så snart vad som skulle ske. The Hallowed Ones var en riktigt spännande bok, och jag ser SÅ fram emot att få läsa fortsättningen. Jag tycker att alla ska ge den här boken en chans, det är den värd!

Favoritcitat:

"I was a hypocrite. When the roof came down, it was going to fall on me first."

"Not every guy gets to go play firebug with a wizard and Bonnet the Vampire Slayer."

8 / 10

4 kommentarer:

 1. Vill läsa den här, kul med en huvudperson som är Amish, lite annorlunda från vad man är van vid :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det var väldigt intressant. Plus att boken var rätt läbbig. :) Jag hoppas du tycker om den om du läser den. :)

   Radera
 2. Svar: Många vill se recensioner på de böckerna så en recension kommer komma upp så småningom! :) Tack för att du tipsade om vilka du vill se bli recenserade:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad kul. Jag ser fram emot recensionerna. :)

   Radera