fredag 17 januari 2014

Wool - Hugh Howey

Titel: Wool
Författare: Hugh Howey
Serie: Silo #1
Sidor: 537

In a ruined and hostile landscape, in a future few have been unlucky enough to survive, a community exists in a giant underground silo.

Inside, men and women live an enclosed life full of rules and regulations, of secrets and lies.

To live, you must follow the rules. But some don't. These are the dangerous ones; these are the people who dare to hope and dream, and who infect others with their optimism.

Their punishment is simple and deadly. They are allowed outside.

Jules is one of these people. She may well be the last.


Efter att ha sett Fridas recension på den här boken, så visste jag att jag bara måste jag läsa den. Och nu i efterhand så kan jag inte annat än att instämma med Frida, och även om Wool inte nådde upp till ett lika högt betyg hos mig, så var det fortfarande en bok som starkt imponerade på mig.

Det är inte ofta jag läser "vuxenböcker" nu för tiden, och av någon anledning har jag nästan blivit lite anti mot dem. Jag har ingen aning om varför, och medan jag läste Wool kändes det bara skönt med en lite äldre huvudkaraktär. Vad jag älskade mest med Wool var själva världen. Den var både skrämmande och hopplös, och jag blir klaustrofobisk bara jag tänker på att behöva på i en silo under marken. Nog för att själva silon är enorm, men tänk er själva att behöva vara instängd på det sättet... Det finns inte så mycket att säga om handlingen, för jag vill absolut inte spoila något, mer än att den är lika spännande som skrämmande, och jag älskade den mer och mer för varje avslöjande.

Karaktärerna var inte bokens starkaste sida. Jag mer eller mindre gillade de flesta, men jag kände mig aldrig riktigt investerad i någon utav dem. Jules är en bra karaktär, hon är både stark och smart, väldigt kapabel, och hon var helt klart min favorit.
Holston var den som var mest intressant, och jag önskade att man hade fått sett mer av honom. Lukas, Jahns, Marnes och co, var helt okej, men inga jag kommer minnas i det långa loppet.

Jag gillade slutet av boken mycket, och jag ser väldigt fram emot att få läsa fortsättningen (vilken jag redan har beställt). Wools världsuppbyggnad är helt klart alldeles fantastisk, och jag kan knappt vänta på att få spendera mer tid i den. Rekommenderas varmt!

8 / 10

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar