torsdag 4 oktober 2012

Minirecensioner x 3

Titel: Fruktan
Författare: Charlie Higson
Serie: De levande döda #3
Sidor: 511

De är hungriga. De är blodtörstiga. Och de ger aldrig upp. 
I Charlie Higsons bästsäljande serie "De levande döda" är de vuxna din värsta fiende. För ett år sedan bröt nämligen en farsot ut som förvandlade alla över fjorton år till blodtörstiga zombies. De som överlevde den första tiden kämpar för sina liv i en tillvaro präglad av ständig fruktan.

DogNut och de andra beger sig av för att hitta sina försvunna vänner. Men resan från Tower of London till Buckingham Palace är livsfarlig. Sedan farsoten bröt ut och förvandlade alla vuxna till blodtörstiga zombies har världen förändrats. Kampen för att överleva är hård och det går inte längre att veta vem som går att lita på. Dessutom lurar fienden överallt.
Men nu är något ännu värre är på väg att hända. DogNut vet inte om det än, men han är på väg att göra något som kommer att få förödande konsekvenser för de överlevande i London ... 


De levande döda-serien är något av det äckligaste och råaste jag läst, och Fruktan är den värsta boken hittills. En av de bästa och värsta sakerna med dessa böcker är att barnen dör hela tiden. Man läser ur någons perspektiv och börjar gilla den personen och 10 sidor senare så dör hon/han. Jag gillar att författaren har modet att döda karaktärer hur som helst, men samtidigt blir jag lite snopen när jag har investerat så mycket i någon och sen blir den uppäten.

Fruktan utspelar sig några dagar efter Farsot slutade, och i slutet av denna bok hinner vi ikapp Fiendens slut. Det hela är mycket spännande och jag längtar efter resterande böcker.
Fruktan är obehaglig bok och vid många tillfällen är jag ordentligt skrämd. Dessutom är den riktigt jäkla bra! Rekommenderas till alla som vill läsa om zombies och som inte blir äcklade så lätt.

                                                           7,5 / 10


Titel: Glashuset
Författare: Rachel Caine
Serie: Vampyrerna i Morganville #1
Sidor: 311När smarta sextonåringen Claire Danvers kommer till Morganville för att studera tror hon att hennes största problem är de elaka tjejerna i studenthemmet. Men det visar sig snart att det finns mycket värre saker att frukta i Morganville. Staden är sedan länge ett högsäte för vampyrer och det är de som är den verkliga makten bakom allt som sker i området. Den som inte har en vampyrs beskydd är ett vandrande mellanmål och ingen lyfter på ögonbrynet om några av collegets studenter "försvinner".

Claire lyckas hitta vänner och skydd i Glashuset tillsammans med tre andra udda karaktärer: gotharen Eve, rebellen Shane och den mystiske Michael som försvinner varje dag för att åter dyka upp vid solnedgången. Men frågan är om ens deras gemensamma krafter är nog för att hålla dem vid liv tills solen går upp. 

Jag gillade verkligen Glashuset. En mycket bra och spännande bok, jag sögs direkt in i handlingen och läste ut den på bara några timmar.
Karaktärerna är bokens svaga sida, jag tycker att dem är helt okej men jag engagerar mig inte så mycket i dem. Michael är i alla fall min favorit, och jag var inte beredd på (markera för spoiler--> att han var ett spöke, det var verkligen oväntat! spoiler slut).
Cliffhangern i slutet var kanon, tur att jag har nästa bok hemma!

                                                               7 / 10


Titel: Döda flickors dans
Författare: Rachel Caine
Serie: Vampyrerna i Morganville #2
Sidor: 319

Claire Danvers och hennes vänner i Glashuset har överlevt sin första strid mot vampyrerna, men nya orosmoln hopar sig redan vid horisonten och ingen går längre säker vare sig människa eller vampyr. Ett blodigt och våldsamt hämndtåg genom staden får snart konsekvenser för alla inte minst vännerna i Glashuset. När situationen blir desperat tvingas Claire göra allt för att hålla sig själv och sina vänner vid liv till och med söka hjälp hos Morganvilles mörkaste makter.

Ännu en spännande och lättläst bok. Döda flickors dans är nog snäppet bättre än Glashuset.
Jag gillade handlingen och i slutet var jag väldigt orolig för hur det skulle gå. Jag gillar karaktärerna mer nu, men Michael är fortfarande favoriten. 
En sak jag älskar är hur manipulativa vampyrerna är, och det ska bli roligt att se vad som kommer hända i nästa bok.

                                                         7 / 10 

1 kommentar:

  1. Har varit lite sugen på Glashuset tidigare men din recension gjorde det. Den åker upp på min önskelista! ^^

    SvaraRadera