måndag 29 oktober 2012

Smaragdernas Bok - John Stephens

Titel: Smaragdernas Bok
Författare: John Stephens
Serie: Trolldomens tre skrifter #1
Sidor: 352
Recex: Ja


De tre syskonen Kate, Michael och Emma lämnades på barnhem av sina föräldrar som mycket små. Hela sitt liv har de undrat vad som fick föräldrarna att lämna dem. När de sparkas ut från sitt senaste barnhem och skickas till den mystiska staden Cambridge Falls, får de svaret. Syskonen är sedan urminnes tider utvalda och speciella, och föräldrarna lämnade bort dem för att skydda dem mot en elak trollkarl.

I ett gömt rum i den mystiske dr Pyms hus hittar syskonen en egendomlig bok med blanka sidor. Med hjälp av boken kan man resa genom tid och rum - och här tar en hisnande resa sin början. Barnen möter en ond häxa som har fångat barnen i Cambridge Falls, de möter dvärgar, vargar och magiska monster. Kampen mot häxan blir ett sagoäventyr i klassisk tappning, men samtidigt mörkt, känsloladdat och otroligt rappt berättat. 


Först och främst vill jag tacka Bokförlaget Semic för recensionsexemplaret!

Jag hade egentligen inga förväntningar när jag började läsa Smaragdernas bok och jag blev lite förvånad över hur mycket jag faktiskt tyckte om den.

Jag fastnade i boken från sida ett. Prologen var fantastiskt bra och efter den ville jag bara ha mer. Smaragdernas bok är ett fantasyäventyr för barn mellan 9-12 år, men tro mig..den är minst lika bra för vuxna.

Jag gillade verkligen syskonen P, även om de var aningen stereotypiska.Michael var min favorit, jag älskade hans fascination för dvärgar och hur han skrev upp allt i sin lilla bok. Jag tyckte lite synd om Kate, ibland hade hon verkligen hela världen på sina axlar. Hon var en underbar storasyster som verkligen tog hand om sina småsyskon. Emma var både modig och kaxig, hon fick mig att skratta högt flera gånger.
Det finns en massa andra karaktärer och varelser med i boken, mina favoriter var dvärgarna!

Egentligen så är jag inget fan av tidsresor, men här var det väldigt spännande. Jag gillade hur författaren förklarade det, en blandning av magi och logik.

Smaragdernas bok är en spännande bok men mycket fart och handling. Välskriven, med fantastiska miljöer och älskvärda karaktärer. Jag ser verkligen fram emot bok två!

                                                                   8 / 10

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar