tisdag 30 oktober 2012

Rubinernas Bok - John Stephens

Titel: Rubinernas Bok
Författare: John Stephens
Serie: Trolldomens tre skrifter #2
Sidor: 368
Recex: Ja

Spoilervarning! Andra boken i en serie, spoilers från tidigare bok förekommer i både summeringen och recensionen! 

De tre syskonen Kate, Michael och Emma har bott på barnhem i tio år. Deras föräldrar lever, men är försvunna. Och nu är de alla i fara. Syskonen måste finna de förlorade böckerna, Trolldomens tre skrifter, innan det är för sent.

Deras fiender är dem på spåren. När syskonen flyr kastas storasyster Kate hundra år tillbaka i tiden, till ett förtrollat New York. Där möter hon en jämnårig pojke som på ett speciellt sätt är bunden till henne …

Samtidigt kämpar de yngre syskonen Michael och Emma för att hitta Rubinernas bok, som varit försvunnen i tvåtusen år. Isiga polarstormar, krigare, monster och mörka trollkrafter är bara några av de hinder de möter på vägen. Ska syskonen lyckas hitta den farliga Rubinernas bok - och bemästra dess starka kraft - innan Kate är förlorad i det förflutna för alltid?


Först och främst vill jag tacka Bokförlaget Semic för recensionsexemplaret!

Efter att ha läst klart Smaragdernas bok var jag väldigt glad att ha Rubinernas bok hemma. Det var med nöje jag återigen drogs in i denna magiska värld, och visst var boken minst lika bra som sin föregångare, kanske till och med aningen bättre.

Jag gillade verkligen handlingen, Kate skiljs från Michael och Emma redan i början av boken och hon hamnar 100 år bakåt i tiden. Kapitlen varierar mellan Kate och Michael och både historierna var otroligt spännande. Jag älskar hur alla detaljer räknas och hur författaren knyter ihop allt i slutet.

Michael har den största rollen i boken och eftersom han var min favorit redan i första boken var det himla kul att få följa honom. Han är så härlig med sin pliktkänsla och kärlek för dvärgar. Han växte oändligt under bokens gång och slutet var väldigt fint.
Kate och Emma var inte med på samma sätt, även om Kate hade sin historia. Jag gillar dem verkligen och jag ser fram emot att få läsa om Emma i nästa bok.
I förra boken var dvärgarna mina favoriter och i denna bok var det alverna. Jag älskade scenen när Michael och Emma får syn på dem för första gången, helt oslagbart.

Det är aldrig en lugn stund i Rubinernas bok, handlingen drar igång från sida ett och det blir äventyr efter äventyr. Den går fort att läsa och det blir aldrig tråkigt.
Rubinernas bok är spännande och magisk. Ett utomordentligt fantasyäventyr som bara måste läsas!

                                             8 / 10

1 kommentar:

  1. Michael är min favoritkaraktär också! Håller just nu på att läsa om första delen, sen ska jag ge mig på andra! :D

    SvaraRadera