söndag 21 oktober 2012

The Kill Order - James Dashner

Titel: The Kill Order
Författare: James Dashner
Serie: Maze Runner #0.5
Sidor: 327

Spoilervarning! Bör inte läsas om du inte läst hela The Maze Runner trilogin. 

Before WICKED was formed, before the Glade was built, before Thomas entered the Maze, sun flares hit the earth and mankind fell to disease.

Mark and Trina were there when it happened, and they survived. But surviving the sun flares was easy compared to what came next. Now a disease of rage and lunacy races across the eastern United States, and there’s something suspicious about its origin. Worse yet, it’s mutating, and all evidence suggests that it will bring humanity to its knees.

Mark and Trina are convinced there’s a way to save those left living from descending into madness. And they’re determined to find it—if they can stay alive. Because in this new, devastated world, every life has a price. And to some, you’re worth more dead than alive.


Jag såg mycket fram emot att få läsa denna prequel, både för att få se hur och varför världen blev som den blev, och för att få några svar på alla frågor jag hade efter att läst ut The Death Cure. Tyvärr var The Kill Order en besvikelse för mig, och jag har fortfarande så många obesvarade frågor.

Det är mycket jag inte tyckte om med The Kill Order. För det första så tyckte jag inte om någon av karaktärerna, och det spelade mig ingen roll om dem levde eller dog. Mark betedde sig ofta impulsivt och idiotiskt åt, och han irriterade mig nästan hela tiden.

Handlingen var ofta seg och jag saknade spänningen och farten som fanns i ursprungstrilogin. Det är inte samma kvalitet på cliffhangers(arna) (vad blir det? en cliffhanger, flera cliffhangers..ah, ni fattar), och jag saknar den där febrila känslan när sidorna inte vändes tillräckligt snabbt och allt jag gjorde fick göras med en hand eftersom jag inte kunde lägga ifrån mig boken.

En av de få saker jag faktiskt gillade tillbakablickarna man fick när Mark drömde. Jag tyckte också om allt man fick veta om viruset, hur det spreds osv.

The Kill Order är inte en dålig bok i sig, men jag tyckte inte om den. Jag hade hellre sett den fokusera på andra saker, som WICKED, och om Thomas & Teresas jobb innan The Maze Runner.
Min största besvikelse är nog att jag förväntade mig en sak, men fick något annat.

Stor spoiler, markera för att läsa:

- Jag förstod på en gång när jag läste prologen att Teresa på något sätt skulle vara med i boken, och det första jag tänkte när Deedee kom in i bilden var att hon måste vara Teresa.

 spoiler slut

                                                                 4 / 10

3 kommentarer:

  1. Tack! Då vet jag att jag inte ska läsa den! :) hehe

    SvaraRadera
  2. Sv: Jo, jag kan fortfarande inte komma över O'Malleys och Izzies försvinnande. Och nu också Mark och Lexie... Men annars ääääälskar jag serien! Haha :D

    SvaraRadera
  3. nu får ma ju lite beslutångest om ma ska läsa den, för hade nog samma förväntningar som du!:p

    SvaraRadera