fredag 26 april 2013

Blood Red Road - Moira Young

Titel: Blood Red Road
Författare: Moira Young
Serie: Dust Lands #1
Sidor: 417

In the Dustlands, 
you fight 
or you die.

There are no laws in Saba's world. When her twin brother is stolen, she pursues his captors through a wild, wasted land. She must become a warrior to survive. On this dangerous road she can trust no one. Not even the handsome thief who saves her life - and steals her heart.

Jag har inte varit speciellt intresserad av att läsa Blood Red Road och jag hade nog aldrig beställt hem den om den inte varit så billig just då. Jag hade inga större förväntningar på boken, men den slog mig med häpnad. Aldrig hade jag trott att den skulle vara så bra, eller att jag skulle komma att älska den så mycket som jag gör.
Handlingen var så fantastiskt bra och spänningen otrolig. Redan i första kapitlet fastnade jag i boken och varje gång jag måste lägga ifrån mig den var en pina. Blood Red Road är så full av action, att varken jag eller Saba får en lugn stund.

Saba är inte en speciellt älskvärd karaktär och hon irriterade mig väldigt i början. Efter ett litet tag började jag dock märka att allt det som störde mig med Saba är det jag älskar hos henne och just nu har hon blivit en av mina absoluta favoritkaraktärer. Saba är oerhört envis, otrevlig och trulig. Hon vill bestämma allt, är väldigt otacksam och hon avgudar sin tvillingbror men hatar sin lillasyster. Inte det minsta sympatisk, men åh så charmig. Saba är tuff, hon får mig att skratta och hon ger aldrig upp.
Förhållandet mellan Saba och hennes lillasyster Emmi är väldigt intressant. I Sabas ögon är det Emmis fel att deras mamma dog (hon dog när Emmi föddes) och hon hatar henne för detta. Jag gillade scenerna med bara Saba och Emmi och jag älskade att se hur deras förhållande utvecklades.
Jag gillade de övriga karaktärerna mycket, allra helst Jack, Epona och Ike. Och Nero, såklart!

Det enda jag har att klaga lite på är Saba och Jacks insta-love. Den kändes lite otrovärdig och förhastad. Trots detta så gillade jag deras relation och jag älskade deras konstanta käbblande.

Naturligtvis så måste jag nämna språket. Blood Red Road är skriven i talspråk och det ett litet tag innan jag vant mig. Efter en stund flöt det på bra och till sist märkte jag knappt någon skillnad.

Blood Red Road blev en total överraskning för mig. Den lästes utan förväntningar och slutade upp som en ny favoritbok. Har du inte läst den än? Gör det!

Favoritcitat:

“Ever heard of the rule of three? he shouts as we run.
No!
If you save somebody's life three times, their life belongs to you. You saved my life today, that makes once. Save it twice more an I'm all yers.”  


“Marry me, he says. I got all my own teeth, I wash twice a year an I'll cut you in fer half the business here.”

9 / 10 

6 kommentarer:

 1. Jag har boken hemma fast på svenska och jag är såå peppad på att läsa den! Ska nog kasta mig över den så fort jag är klar med Själlös!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gör det! Hoppas du gillar den. :)

   Radera
 2. Riktigt bra recension och jag håller med om allt! Älskar Saba's personlighet! :)
  Svar; Tack för tipes på bra böcker! Kollade upp vad alla handlade om och dem verkar grymt bra! Verkligen några böcker i min smak! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh tack. :) Vad bra, hoppas du får någon utav dem i såna fall. :)

   Radera
 3. jaha, då måste jag börja på den här boken också. Tur att jag har den hemma redan ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Himlarns tur! Hoppas du gillar den. :)

   Radera