tisdag 21 mars 2017

Frostblood - Elly Blake

Titel: Frostblood
Författare: Elly Blake
Serie: Frostblood Saga #1
Sidor: 371

Seventeen-year-old Ruby is a Fireblood who has concealed her powers of heat and flame from the cruel Frostblood ruling class her entire life. But when her mother is killed trying to protect her, and rebel Frostbloods demand her help to overthrow their bloodthirsty king, she agrees to come out of hiding, desperate to have her revenge.

Despite her unpredictable abilities, Ruby trains with the rebels and the infuriating—yet irresistible—Arcus, who seems to think of her as nothing more than a weapon. But before they can take action, Ruby is captured and forced to compete in the king’s tournaments that pit Fireblood prisoners against Frostblood champions. Now she has only one chance to destroy the maniacal ruler who has taken everything from her—and from the icy young man she has come to love.
 


Frostblood är en bok som jag från början inte alls var övertygad om att jag ville läsa. Men sedan såg jag en del positiva recension och blev väldigt nyfiken. Och tur var väl det, eftersom jag älskade den här boken.

Handlingen grep tag i mig från första sidan, och jag älskade världen med Frostbloods och Firebloods. Den var full av spänning, action och romans, och även om jag kan erkänna att det inte alltid var så väldigt nydanande, så var kombinationen ändå absolut perfekt. Den stora twisten förstod jag redan från första början, men det gjorde inte så mycket för slutet var ändå vansinnigt spännande, och jag längtar redan efter uppföljaren.

Ruby var en väldigt intressant karaktär, och jag gillade henne skarpt. Smart, sassy och modig, men inte genomgod. En perfekt karaktär för mig. Arcus var jag dock inte riktigt lika förtjust i (även om jag inte hade något emot honom), men jag såg ändå charmen med romansen mellan de båda och jag ser fram emot att få se hur den hela utvecklas.

Frostblood var en oerhört härligfantasybok, och en jag genast fastnade för. Ett fåtal minuspoäng, men i det stora hela en bok som jag absolut älskade. Rekommenderas varmt. 


9 / 10 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar