tisdag 28 mars 2017

Nimona - Noelle Stevenson

Titel: Nimona
Författare: Noelle Stevenson
Serie: -
Sidor: 266

Nimona is an impulsive young shapeshifter with a knack for villainy. Lord Ballister Blackheart is a villain with a vendetta. As sidekick and supervillain, Nimona and Lord Blackheart are about to wreak some serious havoc. Their mission: prove to the kingdom that Sir Ambrosius Goldenloin and his buddies at the Institution of Law Enforcement and Heroics aren't the heroes everyone thinks they are.

But as small acts of mischief escalate into a vicious battle, Lord Blackheart realizes that Nimona's powers are as murky and mysterious as her past. And her unpredictable wild side might be more dangerous than he is willing to admit.


Jag har hört så himla mycket bra saker om Nimona, och givetvis gjorde det mig väldigt nyfiken. Det var med stora förväntningar jag påbörjade läsningen, och visst kan jag gott säga att Nimona levde upp till dessa.

Handlingen var så himla charmig. Jag älskade allt med storyn. Odugliga hjältar, godhjärtade superskurkar, en skepnadsskiftande monsterflicka, den medeltida världen full av teknologi. Replikskiftena, den lilla romansen. Allt var bara super. Det enda som stoppar mig från att ge full poäng är att slutet var lite väl abrupt (trots epilogen), och det kändes som att det var något litet som fattades där. Men fortfarande ett helt fantastiskt seriealbum.

Karaktärerna var enastående, och jag var (självklart) särskilt förtjust i Nimona. När hon skiftade till en haj där i början, när hon dödade alla, hennes planer och bakgrundshistoria. Så välutvecklad och komplex på så få sidor. Jag är djupt imponerad.

Nimona var ett seriealbum som definitivt levde upp till förväntningarna. Tyvärr kändes det som att det saknades något i slutet, men i det stora hela så var det ändå en historia som jag absolut älskade, och jag rekommenderar den mer än gärna.

Favoritcitat:

“You can't just go round murdering people. There are rules, Nimona.”
 


8,5 / 10 

4 kommentarer:

 1. Vad roligt att du också gillade Nimona! Älskar den verkligen och tycker det är så coolt att den gick som webcomic först :)
  Slutet var inget som störde mig men samtidigt kan jag hålla med om att det ÄR abrupt. Det känns som att skaparen kanske tänkte att det kunde bli en fortsättning men sen ångrade sig och bara högg av? Lite märkligt.
  Men ja, ändå en fantastisk helhet såklart :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, helheten var definitivt fantastisk. Och Nimona som karaktär var ju bland det bästa jag någonsin stött på. Jag tänker mig att hinna med en omläsning inom kort och kanske få ett bättre perspektiv på slutet. För mig kändes det lite snopet, så där, och det var något som störde mig med det (även om jag inte riktigt kan sätta fingret på det).

   Radera
 2. One of my good friends LOVES this book and has been trying to get me to read it for ages XD haha. So glad you enjoyed it as well! :D

  Brittany @ Brittany's Book Rambles

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nimona was pretty much amazing. I totally agree with your friend btw. Go, read, now! ;)

   Radera