söndag 19 mars 2017

Heartless - Marissa Meyer

Titel: Heartless
Författare: Marissa Meyer
Serie: -
Sidor: 452

Catherine may be one of the most desired girls in Wonderland and a favorite of the unmarried King, but her interests lie elsewhere. A talented baker, she wants to open a shop and create delectable pastries. But for her mother, such a goal is unthinkable for a woman who could be a queen.

At a royal ball where Cath is expected to receive the King’s marriage proposal, she meets handsome and mysterious Jest. For the first time, she feels the pull of true attraction. At the risk of offending the King and infuriating her parents, she and Jest enter into a secret courtship.

Cath is determined to choose her own destiny. But in a land thriving with magic, madness, and monsters, fate has other plans.
 


Jag är ju vansinnigt förtjust i allt som har med Alice in Wonderland att göra. Både originalboken, alla filmerna, och diverse re-tellings. Givetvis var Marissa Meyers prequel bok om den ökända Queen of Hearts ett måste på min att läsa lista, och givetvis så tyckte jag också väldigt mycket om den.

Om man inte är ett fan av Underlandet så kan jag tänka mig att Heartless kan vara lite tråkig. Det dröjer länge innan handlingen drar igång på riktigt, men det gör mig inte särskilt mycket eftersom jag redan älskar världen och alla dess varelser och konstigheter. Catherine, eller Queen of Hearts, har aldrig varit en karaktär jag gillat (och det är väl liksom meningen att man inte ska tycka om henne), så jag var väldigt intresserad av att se Meyers spinn på hennes bakgrundshistoria. Och en sådan historia det är då. Charmig, vacker och tragisk är de första orden jag kommer att tänka på. Heartless är en berättelse som man redan VET att den inte kommer att sluta lyckligt, och det är med skräckblandad förtjusning jag vänder sidorna. För att sedan krossas fullständigt i slutet. Och få en helt ny syn på hela originalet, vilket bara det är ett mästerverk i sig.

När det kommer till karaktärerna så tycker jag att Cath var en väldigt komplex karaktär. Hon var charmig och härlig, men jag önskar så att hon vågat stå på sig mer. Det var ofta som jag inte alls höll med henne, men därmot så höll jag alltid på henne, och jag tror att det var därför hela berättelsen kändes extra sorglig. Jest var en karaktär jag tyckte mycket om, om inte annat för att han påminde mig så mycket om Morpheus från A.G. Howards Splintered serie, och romansen mellan de båda var superb. Stort plus också för att få se så många gamla karaktärer som man redan kände till.

Heartless var en fantastikt bra bok. Magisk och konstig, och allt det som hör Underlandet till. Jag är lite osäker på vilket betyg jag vill ge den, och jag kanske kommer att ändra det i framtiden. Men jag vet iallafall att jag älskade den, så därför blir betyget idag;
 

8,5 / 10

4 kommentarer:

  1. Tyckte också mycket om den, men hade lite svårt för Catherine. Älskade alla små bikaraktärer dock :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag gillade Catherine, men det gjorde mig vansinnig att hon inte kunde stå upp för sig själv. Bi-karaktärerna var ju för härliga dock. :)

      Radera