torsdag 14 mars 2013

Breaking Point - Kristen Simmons

Titel: Breaking Point
Författare: Kristen Simmons
Serie: Article 5 #2
Sidor: 400

Spoilervarning! Spoilers från tidigare bok förekommer.

After faking their deaths to escape from prison, Ember Miller and Chase Jennings have only one goal: to lay low until the Federal Bureau of Reformation forgets they ever existed.

Near-celebrities now for the increasingly sensationalized tales of their struggles with the government, Ember and Chase are recognized and taken in by the Resistance—an underground organization working to systematically take down the government. At headquarters, all eyes are on the sniper, an anonymous assassin taking out FBR soldiers one by one. Rumors are flying about the sniper's true identity, and Ember and Chase welcome the diversion….

Until the government posts its most-wanted list, and their number one suspect is Ember herself.

Orders are shoot to kill, and soldiers are cleared to fire on suspicion alone. Suddenly Ember can’t even step onto the street without fear of being recognized, and “laying low” is a joke. Even members of the Resistance are starting to look at her sideways.

With Chase urging her to run, Ember must decide: Go into hiding…or fight back?
 


Article 5 var en av de bästa böckerna jag läste förra året och jag har sett fram emot Breaking Point i strax över ett år. Var Breaking Point lika bra som sin föregångare? Inte riktigt, men nästan.

Breaking Point är en sådan bok som suger tag i en direkt. Jag började med att läsa första kapitlet, men när jag märkte att jag inte skulle ha speciellt mycket tid att läsa lade jag ifrån mig boken tills jag hade tid att bara koncentrera mig på den. Kristen Simmons är en mästare på action och spänning, knappt har jag hunnit andas ut innan nästa actionscen tar vid. Takten är snabb, mycket hinner hända och jag sitter som på nålar från första till sista sidan.

Något jag saknade i Article 5 var en större förståelse till varför världen blivit som den är, och även om man får lite mer information i Breaking Point så vill jag ändå veta mer. Jag tror dock att vi läsare får bara veta vad Ember vet (vilket är i princip ingenting), men jag har en känsla att vissa frågor kommer bli besvarade i nästa bok.

Jag gillar Ember, hon har växt väldigt mycket sedan första boken och hennes erfarenheter har gjort henne mycket tuffare. Jag tycker att hon är något våghalsig ibland, men ändå modig och villig att slåss för det som är rätt. 
Chase är en av mina favoritkaraktärer, han är så gullig och lojal mot Ember. Jag älskar att de har känt varandra sedan dem var barn och jag älskar deras förhållande.
Sean, Beccas pojkvän och Embers förra vakt, är med mycket i boken och jag älskar relationen mellan honom och Ember. Inget triangeldrama utan enbart en äkta vänskap.
Man får också träffa många av rebellerna, men lär knappt känna någon förutom en person som jag inte vill nämna vid namn i risk för spoilers. Det roliga var att jag förstod att det skulle hända och jag litar inte det minsta på hen.

Jag hatar att behöva säga det, men jag kan inte ge Breaking Point högsta betyg. Trots all underbar action, karaktärsutveckling och romans, så är det något litet som saknas. Dock älskar jag boken, det är en av mina absoluta favoriter. Nu längtar jag oerhört till sista boken släpps, och jag är fullkomligt övertygad om att den kommer vara helt epic!

Favoritcitat:

"What if I said I didn't want you to come?'
'I'd say good luck getting Rebecca without me.'
He shrugged. 'I'd figure something out.' 
'Well you don't have to,' I said. 'I'm coming.'
He was quiet for several seconds. 'Don't do anything stupid, okay? I'm not losing you, too.'
'Sean.' I forced a smile, but it might have looked a little scary. 'When have I ever done anything stupid?'
'Perfect,' he muttered."

“I love you, Em. I've loved you since I was eight years old, and I'll love you my whole life.” 

                                                9,5 / 10

2 kommentarer:

  1. Jag är så sugen på att läsa den här serien! Den verkar så bra! Måste beställa första boken vid nästa bokbeställning..! och kanske andra också då den verkar riktigt bra :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det måste du göra, den är så jäkla bra! Hoppas du gillar den. :)

      Radera