lördag 25 augusti 2012

I Am Number Four - Pittacus Lore

Titel: I Am Number Four
Författare: Pittacus Lore
Serie: Lorien Legacies #1
Sidor: 440

Nine of us came here. We look like you. We talk like you. We live among you. But we are not you. We can do things you dream of doing. We have powers you dream of having. We are stronger and faster than anything you have ever seen. We are the superheroes you worship in movies and comic books - but we are real.

 


They caught Number One in Malaysia.
Number Two in England.
And Number Three in Kenya.
They killed them all.

I am Number Four.

I am next.


Det här är en sån där ovanlig gång då jag älskar filmen men inte boken. Sedan jag såg filmen första gången så har jag velat veta vad som skulle hända sedan, och naturligtvis ville jag läsa boken eftersom så mycket brukar gå förlorat i filmatiseringar. Det är mycket från handlingen som inte är med i filmen och flera saker stämmer inte riktigt. Trots att jag brukar tycka om mer handling och fler detaljer kommer jag i det här fallet alltid att föredra filmen.

I Am Number Four handlar om John Smith. John är en utomjording som kom till vår planet som liten efter att en annan ras utomjordingar utrotat hans planet, Lorien. Nio barn med speciella krafter kom till jorden. De kan bara dödas efter sina nummer och tre är döda. John är nummer fyra och nu hans tid kommen.

Hur mycket jag än försöker föreställa mig karaktärerna så slutar det bara med att jag ser dem som i filmen. Ett problem jag har är att karaktärerna i boken är inte så intressant. I filmen älskar jag alla utom Sarah, i boken är det bara Sarah och Henri jag verkligen tycker om. 
Det är inget fel på John i boken, men jag tycker att han är lite tråkig. En annan sak som stör mig är att både John och Six hade andra krafter än vad de har i filmen och det är tråkigt att alla nummer har telekinesi som en kraft.

Det har blivit många jämförelser mellan boken och filmen och om du velar mellan att läsa boken eller se filmen så rekommenderar jag att du ser filmen. En oerhört positiv sak var dock att jag hela tiden fick föreställa mig Alex Pettyfer! :)
Jag har nästa bok hemma och ska snart börja läsa den, äntligen får jag min fortsättning...

8 / 10

1 kommentar:

  1. Vi fick även in den tredje delen i butik nu också! :D
    Själv har jag varit lite sugen på att läsa boken men precis som du har jag också sett filmen och tyckte om den. Så är lite tveksam nu. Får se vad du tycker om andra boken där så bestämmer jag mig sen ^^

    SvaraRadera