måndag 27 augusti 2012

Something Strange and Deadly - Susan Dennard

Titel: Something Strange and Deadly
Författare: Susan Dennard
Serie: Something Strange and Deadly #1
Sidor: 388

The year is 1876, and there’s something strange and deadly loose in Philadelphia…

Eleanor Fitt has a lot to worry about. Her brother has gone missing, her family has fallen on hard times, and her mother is determined to marry her off to any rich young man who walks by. But this is nothing compared to what she’s just read in the newspaper—

The Dead are rising in Philadelphia.

And then, in a frightening attack, a zombie delivers a letter to Eleanor…from her brother.


Jag förstod från första början att jag skulle tycka om Something Strange and Deadly. 
Zombies, steampunk och en kick-ass protagonist, behöver jag säga mer?

När Eleanor Fitts bror inte kommer hem när han ska blir hon orolig. Hon saknar honom och familjen behöver hans hjälp. Eleanor och hennes mamma har nästan inga pengar kvar, och mamman vill gifta bort henne till första, bästa rika man som dyker upp. Dessutom börjar de döda resa sig från sina gravar och när en utav dem lämnar ett brev till Eleanor från hennes bror, ber hon the Spirit Hunters om hjälp. Men kommer de att hjälpa henne, eller är det upp till Eleanor själv att finna Elijah, innan det är för sent?

Som jag älskar Eleanor! Jag trodde verkligen inte att jag skulle gilla henne i början, men nu tycker jag att hon är fantastisk. Eleanor trivs inte riktigt med hennes mammas önskan att hon ska vara en fin dam. Hon är nyfiken, brysk, smart och framför allt rolig. Hon går sin egen väg och är inte rädd att säga vad hon tycker eller för att slåss mot zombies. När jag dessutom tänker på att boken utspelar sig år 1876 gör det henne ännu mer beundransvärd.
Eleanor söker hjälp hos the spirit hunters, en grupp som kämpar mot zombierna och andra andeväsen, och som består av Daniel, Joseph och Jie. Jag gillar alla tre och tycker att dem är en väldigt intressant grupp. Daniel har en större roll som till sist utvecklar sig till ett kärleksintresse och trots att jag tycker om honom så gör han inget speciellt för mig. 
Nej, bi-karaktärerna har inget att sätta emot briljansen som är Eleanor!

En sak jag vill påpeka är att boken påminner mig lite om Cassandra Clare's Clockwork Angel, inte på det sättet att det stör mig, men det känns ändå värt att säga.

Something Strange and Deadly är en härlig bok med action och romans, twister och smärta. Slutet förvånade mig lite och jag väntar spänt på fortsättningen.
Mycket beröm till Susan Dennard som har skrivit en utomordentlig debutbok!

                                                               8,5 / 10

4 kommentarer:

  1. Ahhh, har den hemma men måste läsa ut lite andra böcker först. Men vill så gärna kasta mig över den!

    SvaraRadera
  2. Jag var ju sugen på denna innan, men nu vill jag läsa den ännu mer! Funderar dock på om jag bör läsa Clockwork angel först isf... Brukar inte gilla när böcker liknar varandra, och eftersom den kom ut först känns det mest "rättvist" att läsa den först :P

    SvaraRadera
  3. Vart väldigt sugen på denna efter din recension måste jag erkänna!:)

    SvaraRadera