onsdag 15 augusti 2012

Throne of Glass - Sarah J. Maas

Titel: Throne of Glass
Författare: Sarah J. Maas
Serie: Throne of Glass #1
Sidor: 404

In the dark, filthy salt mines of Endovier, an eighteen-year-old girl is serving a life sentence. She is a trained assassin, the best of her kind, but she made a fatal mistake: she got caught.

Young Captain Westfall offers her a deal: her freedom in return for one huge sacrifice. Celaena must represent the prince in a to-the-death tournament—fighting the most gifted thieves and assassins in the land. Live or die, Celaena will be free. Win or lose, she is about to discover her true destiny. But will her assassin’s heart be melted?


Jag vet inte ens var jag ska börja..En sådan enastående, spännande, fantastisk, romantisk, magisk (adjektiven räcker inte till) historia, Throne of Glass är definitivt den bästa bok jag läst i år!

Celaena Sardothien är rikets bästa lönnmördare, tills hon blir tillfångatagen. Efter ett år med slavarbete i saltgruvorna får hon ett erbjudande. Att slåss för kronprinsen i en dödlig turnering mot de bästa lönnmördare, tjuvar och före detta soldater som finns. Om hon vinner får hon, efter fyra år som kungens personliga lönnmördare, sin frihet. Om hon förlorar skickas hon tillbaka till gruvorna, om hon ens överlever, det vill säga.

Celaena är min nya favoritkaraktär. Jag har funderat i typ 10 minuter över hur jag kan beskriva henne, men jag finner inte riktigt orden.. Hon har Katniss och Katsa's glöd, blandat med Evie's (Paranormalcy) tjejighet och en släng av Sophie's (Hex Hall) sarkasm. Celaena är fierce!

För det mesta så hatar jag kärlekstrianglar, jag tycker det är onödigt och störande och jag har bara haft ett undantag, den i The Infernal Devices. Men idag får jag göra ett till, för visst finns det ett triangeldrama i Throne of Glass. Här är det dock nästan hjärtskärande vackert och jag velar hela tiden över vem jag föredrar. Och även om det framgår ganska fort i boken, tänker jag inte nämna några namn i recensionen. ;)

Det är en väldigt välskriven bok, med en imponerande värld och bakgrund, och det märks att Sarah J. Maas spenderat mycket tid (10 år, hon började när hon var sexton) på att skapa den. 

Jag känner att jag mest bara yrar nu. Det finns saker jag inte vill säga, för att inte förstöra något, och saker jag vill säga, men inte finner orden till.
Throne of Glass har gjort mig helt lyrisk, jag absolut och komplett avgudar den!

                                             10 / 10

Måste dessutom visa paperback omslaget, det är så jäkla snyggt.6 kommentarer:

 1. Spännande! Har inte hört så mycket om den här boken innan, men det kan nog bli så att den får följa med i nästa amazon beställning :)

  SvaraRadera
 2. Guuud, fick precis ett sms om att min bokbeställning ligger hos posten. ToG är med i den! Vill bara hem och kasta mig över den!

  SvaraRadera
 3. AAAHH ska läsa den här så snart jag är klar med Goliath!!

  SvaraRadera
 4. Ännu en ny post på önskelistan alltså... Oh Lord.

  SvaraRadera
 5. Är så sugen på att läsa den här boken! Tycker dock inte alls om det omslaget till paperbacksen :/

  SvaraRadera
 6. Det låter som en väldigt bra bok! :)

  SvaraRadera